Gesztenyetorta

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Gesztenyetorta

Hozzávalók 12 személyre:

Tésztához

  • 3 db tojás
  • 3 evőkanál búzafinomliszt
  • 3 evőkanál rétesliszt
  • 3 evőkanál víz
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 sütőpor

Krémhez

  • 500 gr gesztenyemassza
  • 250 gr porcukor
  • 250 gr Vénusz sütőmargarin
  • 0,5 l tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 rumaroma

Tetejére

  • 250 ml tejszín
  • tortadara
Recept idők

Elkészítés:

A tojást, cukrot és vizet egy tálba tesszük. Habverővel felverjük. Egy másik edényben a liszteket és sütőport összekeverjük. Ha már elég habos a massza beleöntjük a sütőporos lisztet.
Margarinnal kikent, liszttel hintett tepsibe beleöntjük, majd 180 fokon kb. 15 perc alatt készre sütjük.
Ezt háromszor megismételjük.

A krémhez a tejből és pudingporból sűrű pudingot főzünk.
A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a gesztenyemasszát, a rumaromát és kikeverjük. Ha a puding már kihűlt, hozzáadjuk, és alaposan elkeverjük.

Szétosztjuk a krémet, majd elkezdjük megtölteni a piskótákat. Ha végeztünk, a maradék krémmel bevonjuk a torta szélét is. Fél órát, órát hagyjuk pihenni hűtőben, majd a tejszínt habosra verjük és befedjük vele a tortát. A tetejét és oldalát tortadarával megszórjuk.

Ezt is szeretjük