Irénke süteménye

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Irénke süteménye

Hozzávalók 8 személyre:

  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 1 egész tojás
  • 2 dl joghurt
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 50 dkg gyümölcs(kimagozott meggy, sárgabarack vagy szilva)
  • 1 db citrom
  • 1 púpozott kiskanál szódabikarbóna
  • vaj a tepsi kikenéséhez
Recept idők

Elkészítés:

Az egész tojást a joghurttal, a cukorral, a vaníliás cukorral, a szódabikarbónával, a citrom levével meg a reszelt héjával jól elkeverjük, majd a lisztet és az olajat apránként hozzáadjuk. A kivajazott tepsibe öntjük, a tetejére szórjuk a gyümölcsöt és a forró sütőbe tesszük, közepes lángon tűpróbáig, kb. 25 percig sütjük. Porcukorral (aki szereti fahéjas porcukorral még finomabb) meghintjük, kockára vágva tálaljuk.

Ezt is szeretjük