Kossuth kifli
Ez is érdekelhet
beauty and style

Top olvasott cikkek
- Nyári Dia plasztikája után melltartós fotót posztolt: sokan dicsérik őszinteségéért
- 100 kilós, 12 éves gyönyörű lányok: halálra etetik őket, mert úgy a szépek
- Az auschwitzi nőgyógyász, aki Mengelétől mentette meg a várandós rabokat: döntése az élete végéig üldözte Gisella Perlt
- Melania Trump élete nagyon megváltozott, mióta nem first lady: bennfentesek kotyogták ki
- Így néztek ki a modern nappalik a Kádár-korszak panelházaiban: mindenki erre vágyott
Kossuth kifli
Hozzávalók 8 személyre:
- 6 db tojás
- 20 dkg vaj
- 30 dkg cukor
- 1 cs sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 db citrom
- 30 dkg liszt
Elkészítés:
6 db tojássárgáját habosra keverünk, beleteszünk 20 dkg puha vajat, 30 dkg cukrot, 1 csomag vaníliás cukrot, 1 citrom reszelt héját és a levét. Ezeket jól összekeverjük, utána apránként hozzáadjuk az 1 csomag sütőporral elkevert 30 dkg lisztet, ezzel is elkeverjük.
6 db tojásfehérjét csipetnyi sóval és pár csepp citromlével kemény habbá verjük, és óvatosan összeforgatjuk a lisztes keverékkel. Vajjal kikent, liszttel meghintett tepsibe simítjuk a tésztát, a tetejét megszórjuk durvára vágott dióval.
Közepesnél kicsit erősebb tűzön, kb. fél óra alatt megsütjük.
Miután kihűlt, pogácsaszaggatóval vagy akár pohárral félholdakat (kifliket) szaggatunk belőle.
Még több recept