Szezámmagos perec

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szezámmagos perec

Hozzávalók 12 személyre:

  • 500 g Vénusz margarin + a szóráshoz
  • 4 tojás fehérje
  • szezámmag
  • kb. 900 g liszt
  • 4 tojás sárgája
  • 2 kk só
  • 1 nagy tejföl
  • 1 cs szalalkáli
Recept idők

Elkészítés:

A hozzávalókból nem túl kemény tésztát gyúrunk, majd kettévesszük és fél centi vastagra kinyújtjuk. A tésztából perec formákat szaggatunk, megkenjük a fehéredésig (de nem keményre) vert tojásfehérjével, majd megszórjuk szezámmaggal vagy ami még egyszerűbb, a tojásos felükkel belemártjuk a pereceket a szezámmagba, és így sokkal több tapad rá. A pereceket tepsire rakjuk és 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük, kb 15-20 perc alatt. A másik adag tésztával is hasonlóan járunk el.

Ezt is szeretjük