Szezámmagos perec

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Bőrápoló olajok kismamáknak striák ellen: gyengéd, de mély ápolást adnak »

Ezt idd reggelire, ha másnapos vagy: ínycsiklandó, hidratáló turmix »

Hogyan lesz az irodai outfit fantáziadús? 6 nélkülözhetetlen ruhadarabot mutatunk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Szezámmagos perec

Hozzávalók 12 személyre:

  • 500 g Vénusz margarin + a szóráshoz
  • 4 tojás fehérje
  • szezámmag
  • kb. 900 g liszt
  • 4 tojás sárgája
  • 2 kk só
  • 1 nagy tejföl
  • 1 cs szalalkáli
Recept idők

Elkészítés:

A hozzávalókból nem túl kemény tésztát gyúrunk, majd kettévesszük és fél centi vastagra kinyújtjuk. A tésztából perec formákat szaggatunk, megkenjük a fehéredésig (de nem keményre) vert tojásfehérjével, majd megszórjuk szezámmaggal vagy ami még egyszerűbb, a tojásos felükkel belemártjuk a pereceket a szezámmagba, és így sokkal több tapad rá. A pereceket tepsire rakjuk és 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük, kb 15-20 perc alatt. A másik adag tésztával is hasonlóan járunk el.

Ezt is szeretjük