Szezámmagos perec

Ez is érdekelhet

Sasszemklinika - Magyarország vezető szemészeti lézerklinikája túl a 100 000. látásjavító műtéten (x)

Óriási hazai kezdeményezés a műanyagmentesség mellett, amit imádni fogsz (x)

beauty and style

Leesett az internetezők álla a fiatal nő fotójától: mitől néz ki így a bőre? »

Így teheted még különlegesebbé a fekete rúzst: csodálatos, ezüstös smink »

Az éjszaka királynőjeként pózol Gisele Bündchen: a 38 éves modell ilyen gyönyörű »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Szezámmagos perec

Hozzávalók 12 személyre:

  • 500 g Vénusz margarin + a szóráshoz
  • 4 tojás fehérje
  • szezámmag
  • kb. 900 g liszt
  • 4 tojás sárgája
  • 2 kk só
  • 1 nagy tejföl
  • 1 cs szalalkáli
Recept idők

Elkészítés:

A hozzávalókból nem túl kemény tésztát gyúrunk, majd kettévesszük és fél centi vastagra kinyújtjuk. A tésztából perec formákat szaggatunk, megkenjük a fehéredésig (de nem keményre) vert tojásfehérjével, majd megszórjuk szezámmaggal vagy ami még egyszerűbb, a tojásos felükkel belemártjuk a pereceket a szezámmagba, és így sokkal több tapad rá. A pereceket tepsire rakjuk és 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük, kb 15-20 perc alatt. A másik adag tésztával is hasonlóan járunk el.

Ezt is szeretjük