Hagymásbab
Hagymásbab
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg tarka szárazbab
- 5 db közepes nagyságú vöröshagyma
- 20 dkg füstölt kolozsvári szalonna
- 1 szál füstölt, nem teljesen száraz kolbász
- 1 kis tubus csemege paprikakrém
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- őrölt bors
- majoránna
- 2 db kicsi konzerv paradicsompüré
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 2 db babérlevél
- só
Elkészítés:
A babot babérlevéllel, sós vízben puhára főzzük, de vigyázzunk, ne essen szét a bab.
A szalonnát kb. fél cm csíkokra vágjuk, és kiolvasztjuk a zsírját, vigyázzunk, ne szárítsuk ki, majd hozzáadjuk a karikákra vágott kolbászt, majd a csíkokra szeletelt vöröshagymát és együtt pirítjuk.
A megfőtt babot hozzáadjuk a raguhoz, és együtt tovább főzzük. A bab levéből csak annyit adjunk, amennyit a ragu megkíván. Ezután ízesítjük paprikakrémmel, fűszerpaprikával, borssal, majoránnával, ezekkel jól összeforraljuk az ételünket. S mielőtt elkészülne, belekeverjük a paradicsompürét és az összepréselt fokhagymát. Felforraljuk és puha kenyérrel tálaljuk.
