Hagymásbab

Hagymásbab

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg tarka szárazbab
  • 5 db közepes nagyságú vöröshagyma
  • 20 dkg füstölt kolozsvári szalonna
  • 1 szál füstölt, nem teljesen száraz kolbász
  • 1 kis tubus csemege paprikakrém
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • őrölt bors
  • majoránna
  • 2 db kicsi konzerv paradicsompüré
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 2 db babérlevél
Recept idők

Elkészítés:

A babot babérlevéllel, sós vízben puhára főzzük, de vigyázzunk, ne essen szét a bab.
A szalonnát kb. fél cm csíkokra vágjuk, és kiolvasztjuk a zsírját, vigyázzunk, ne szárítsuk ki, majd hozzáadjuk a karikákra vágott kolbászt, majd a csíkokra szeletelt vöröshagymát és együtt pirítjuk.
A megfőtt babot hozzáadjuk a raguhoz, és együtt tovább főzzük. A bab levéből csak annyit adjunk, amennyit a ragu megkíván. Ezután ízesítjük paprikakrémmel, fűszerpaprikával, borssal, majoránnával, ezekkel jól összeforraljuk az ételünket. S mielőtt elkészülne, belekeverjük a paradicsompürét és az összepréselt fokhagymát. Felforraljuk és puha kenyérrel tálaljuk.

15811217 af8e4af5890ca38dabcf045ebc32a618 wm
Ezt is szeretjük