Hagymásbab

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Extra száraz kezeken teszteltük az SOS bőrspray-t: nem azt kaptuk, amit vártunk »

Farmerhatású manikűr pofonegyszerűen: különleges, és gyorsan elkészül »

Fényes és dús lesz, ha így egyenesíted ki a hullámos hajat! »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg tarka szárazbab
  • 5 db közepes nagyságú vöröshagyma
  • 20 dkg füstölt kolozsvári szalonna
  • 1 szál füstölt, nem teljesen száraz kolbász
  • 1 kis tubus csemege paprikakrém
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • őrölt bors
  • majoránna
  • 2 db kicsi konzerv paradicsompüré
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 2 db babérlevél
Recept idők

Elkészítés:

A babot babérlevéllel, sós vízben puhára főzzük, de vigyázzunk, ne essen szét a bab.
A szalonnát kb. fél cm csíkokra vágjuk, és kiolvasztjuk a zsírját, vigyázzunk, ne szárítsuk ki, majd hozzáadjuk a karikákra vágott kolbászt, majd a csíkokra szeletelt vöröshagymát és együtt pirítjuk.
A megfőtt babot hozzáadjuk a raguhoz, és együtt tovább főzzük. A bab levéből csak annyit adjunk, amennyit a ragu megkíván. Ezután ízesítjük paprikakrémmel, fűszerpaprikával, borssal, majoránnával, ezekkel jól összeforraljuk az ételünket. S mielőtt elkészülne, belekeverjük a paradicsompürét és az összepréselt fokhagymát. Felforraljuk és puha kenyérrel tálaljuk.

Blog.hu ajánló