Hagymásbab

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Hagymásbab

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg tarka szárazbab
  • 5 db közepes nagyságú vöröshagyma
  • 20 dkg füstölt kolozsvári szalonna
  • 1 szál füstölt, nem teljesen száraz kolbász
  • 1 kis tubus csemege paprikakrém
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • őrölt bors
  • majoránna
  • 2 db kicsi konzerv paradicsompüré
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 2 db babérlevél
Recept idők

Elkészítés:

A babot babérlevéllel, sós vízben puhára főzzük, de vigyázzunk, ne essen szét a bab.
A szalonnát kb. fél cm csíkokra vágjuk, és kiolvasztjuk a zsírját, vigyázzunk, ne szárítsuk ki, majd hozzáadjuk a karikákra vágott kolbászt, majd a csíkokra szeletelt vöröshagymát és együtt pirítjuk.
A megfőtt babot hozzáadjuk a raguhoz, és együtt tovább főzzük. A bab levéből csak annyit adjunk, amennyit a ragu megkíván. Ezután ízesítjük paprikakrémmel, fűszerpaprikával, borssal, majoránnával, ezekkel jól összeforraljuk az ételünket. S mielőtt elkészülne, belekeverjük a paradicsompürét és az összepréselt fokhagymát. Felforraljuk és puha kenyérrel tálaljuk.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük