Ragyogóan tiszta lesz a zuhany pár perc alatt vegyszer nélkül - Ha ezt használod, a vízkő is eltűnik

A jól bevált, természetes házi szerek a zuhany tisztításánál is remekül működnek.

Zuhany tisztítása természetes szerekkel
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az egész család egészségét és a környezetet is véded, ha természetes anyagokat használsz a takarításhoz. A bolti vegyszerek emellett a burkolatok, fedőrétegek anyagát is roncsolhatják, és különösen a zuhanyban tehetnek nagy károkat. 

Ragyogó lesz a zuhany pár perc alatt vegyszer nélkül, természetes szerekkel

A zuhanykabin egyik legnehezebben tisztítható része az üvegfal, amiről nem egyszerű feladat eltüntetni a vízkövet. De a következő néhány szer hatékonyan tünteti el a legmakacsabb szennyeződéseket is. Elsőként próbáld ki az ecetet, amit 1:1 arányban keverj el vízzel, majd ezt az oldatot kend a tisztítandó felületre. Ha nagyon vastag a vízkő, hagyd rajta állni 10-15 percig, majd egy puha szivaccsal töröld le. Az ecet szaga sajnos nem túl kellemes, ezért érdemes a keverékhez pár csepp illóolajat is adni. 

zuhanyüveg tisztítás
Fotó: Thiago Santos / Getty Images Hungary

Szintén hatásos a vízkő ellen a szódabikarbóna és a víz keveréke. Csak hagyd a folton, majd száraz ruhával vagy szivaccsal tisztítsd le. A citromsav is egy jól bevált módszer a vízkő ellen, amihez érdemes vizet és egy kis szódabikarbónát adni, hogy valóban hatásos legyen. A keveréküket tedd egy szórófejes flakonba, és ezzel kezeld a problémás helyeket. Még több vízkő elleni tippet találsz, ha ide kattintasz. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A zuhanyfej tisztítása

A zuhanykabin mellett természetesen fontos magának a zuhanynak a rendszeres tisztítása is, különösen a zuhanyfejé. Hiszen a napi vízhasználat előbb-utóbb vízkő megjelenéséhez vezethet, ami viszont el is zárhatja a vízsugarak útját. Az ecet itt is csodákat tehet, de először is mindenképp szedd le a fejet a zuhanycsőről. Majd tedd egy műanyag zacskóba vagy kosárba, és önts rá ecetet. Hagyd ebben ázni 30-60 percig, majd vedd ki, és öblítsd le tiszta vízzel. A fennmaradó vízkövet súrold le használt fogkefével, ismét öblítsd le, és töröld szárazra egy puha ruhával. 

Ugyanezt megteheted egy rögzített fejű zuhanyfejjel is, csak tegyél rá egy megfelelő méretű műanyag zacskót, amit félig ecettel töltöttél meg. Befőttesgumival rögzítsd a fejhez, majd hagyd ázni 30-60 percig. Végül indítsd el a zuhanyt, hogy minden vízkőmaradék lejöjjön róla, ahogy az alábbi videóban is láthatod. 

@consumerreports This plastic bag method can get your showerhead sparkling ✨. Learn more through the link in our bio. #springcleaning #cleaningtiktok #cleantok ♬ original sound - Consumer Reports

Így tüntesd el a fürdődből a makacs penészfoltokat vegyszer nélkül - 4 módszer, ami biztosan beválik

A penész a fürdőben igen makacsul meg tud ragadni, de a következő természetes szerek segítségével hosszú időre eltüntetheted.

Elolvasom

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük