Így tüntesd el a csempére ragadt, makacs zsírfoltot - 3 hatásos szer, amivel újra csillogni fog a konyha

Bolti tisztítók helyett természetes szereket is használhatsz a csempe zsírtalanítására.

Zsírfolt eltüntetése konyhai csempéről
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Elkerülhetetlen, hogy sütés-főzés közben ne kerüljön folt a konyhai csempére, amit később csak hosszú sikálás után tudsz eltüntetni. A következő módszerekkel viszont könnyen és erőlködés nélkül varázsolhatod ismét tisztává. 

3 hatásos szer, ami eltünteti a csempére ragadt zsírfoltokat

Természetesen, mint minden más esetben, a csempe takarítására is használhatsz kifejezetten erre a célra készített tisztítókat. De ha szeretnéd elkerülni a vegyszerek alkalmazását, bevethetsz néhány jól bevált házi szert is. 

Szódabikarbóna

A szódabikarbóna nagyon jó zsíroldó, ráadásul még a kellemetlen szagokat is semlegesíti, így tökéletes a régi foltok ellen is. Két evőkanál szódabikarbónát keverj el két evőkanál mosogatószerrel. Addig mixeld őket, amíg pasztaszerű anyagot nem kapsz, amit kenj a csempére. Dörzsöld át, majd hagyd rajta a szert 10 percig. Egy forró vízbe áztatott szivaccsal töröld át, mosd ki a szivacsot, és bő vízzel öblítsd le a felületet. Csakúgy, mint a lenti videón látható. 

Citromlé

A citromban lévő sav remekül oldja a zsír- és olajfoltokat, ezért csavard ki egy citrom levét, és keverd össze kétszer annyi vízzel. Az így kapott mixet öntsd egy szórófejes flakonba, és fújd a csempére. Hagyd pár percig rajta, majd egy szivaccsal vagy ronggyal töröld át. Végül öblítsd le vízzel, és töröld szárazra. 

Ecet

Talán nem meglepő, de a harmadik hatásos szer a csempére ragadt zsírfoltok ellen az ecet, ami kitűnő fertőtlenítő is, mivel a megtelepedett baktériumokat is eltünteti. Két rész vízhez adj hat rész ecetet, valamint egy csipetnyi sót. Jól keverd össze őket, és töltsd szórófejes flakonba. Spricceld a csempére, és hagyd 15 percig rajta, mielőtt vízzel leöblítenéd, és szárazra törölnéd. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Fuga megtisztítása

Az elszíneződött fugára használhatod a fent említett szódabikarbónás-mosogatószeres pasztát. Egy régi fogkefét vagy puha sörtéjű kefét márts az anyagba, és dörzsöld át vele a fugát. Hagyd rajta pár percig, mielőtt egy meleg vizes tiszta ruhával lemosnád. 

Zseniális trükk, amivel újra tiszta és zsírmentes lesz az ételtároló doboz - Csak két dolog kell hozzá

Ha neked sem sikerült eltüntetni a zsírfoltokat az ételtároló dobozokról, mindenképp próbáld ki ezt az egyszerű, de hatásos módszert.

Elolvasom

(Borítókép forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük