500 ezer forintot kaphatsz, és vissza sem kell adni: jelentkezz, hogy megszépüljön az otthonod!

A Zöld Udvar pályázat segít.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az élhető lakóhely nem csupán a zárt ajtók mögötti tereket foglalja magában, legalább olyan fontos ugyanis az, milyen környezet vesz körül, hiszen tágabb értelemben ez is otthonod része.

Amellett, hogy léteznek olyan pályázatok, melyeket kifejezetten a lakás felújítására írnak ki, olyanok is akadnak, melyek célja a lakóközösségeket körülvevő zöldterületek megszépítése, növelése. Ilyen például a Zöld Udvar 2014 pályázat is, melyet Ferencváros Önkormányzatának Városfejlesztési, Városgazdálkodási és Környezetvédelmi Bizottsága írt ki.

A Zöld Udvar pályázat keretében a Belső és Középső Ferencváros területén található társasházakban élők lakóhelye és környezete szépülhet meg, célja ugyanis a kerületi zöldfelületek növelése, a kerületben lakó polgárok egészségének megóvása, valamint életminőségének javítása.

Félmillió forintot kaphatnak a társasházak

A Városfejlesztési, Városgazdálkodási és Környezetvédelmi Bizottság a pályázatot bruttó 7 millió forint összegben hirdette meg, melyből a társasházak vissza nem térítendő támogatásként egyenként legfeljebb bruttó 500 ezer forinthoz juthatnak hozzá. A támogatás mértéke a teljes bekerülési költség maximum 80%-a lehet.

A pályázatnak az alapadatokon kívül - a pályázó neve, címe, cégszerű aláírása, kapcsolattartó neve, elérhetősége - tartalmaznia kell a pályázati célt is, a társasház udvarának paramétereit, műszaki alaprajzát, valamint a megvalósítás tervét, például a felhasználni kívánt növények típusát, mennyiségét és a felhasználandó anyagok felsorolását vázlatrajzzal együtt.

Nem utolsósorban pedig meg kell határozni a megvalósítás várható, becsült költségét is, illetve meg kell nevezni a saját vagy egyéb külső forrást. Mellékelni kell a társasház közgyűlési határozatát is, mely igazolja, hogy a lakók döntöttek a részvételről, és elfogadták a pályázat feltételeit.

Június 15-ig lehet jelentkezni

A megvalósításhoz szükséges kivitelezési tervet nem kell a társasházaknak elkészíteniük, a kivitelezést elvégző cégről a bizottság dönt majd. Nyertes pályázat esetén a munkálatok költségeinek 80%-át állja majd az önkormányzat, a 20% önrészt pedig az önkormányzat számlájára kell utalniuk a lakóknak.

Lakással kapcsolatos támogatások:

A pályázatok benyújtási határideje 2014. június 15., az elbírálás pedig július 31-ig történik majd meg. A kiírás szerint előnyben részesítik az elbírálás során azokat a pályázókat, akik nagyobb önrészt vállalnak. Ha többet szeretnél tudni a pályázat részleteiről, kattints ide!

Ezt is szeretjük