4 népszerű padlóburkolat, amit takarítani is egyszerű - Természetes hatásúak és vízállóak

A laminált padlólapok új generációját már a fürdőben és a konyhában is használhatod, más hagyományos burkolatok mellett.

padlóburkolat cover

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az új típusú padlóburkolatok nemcsak esztétikusabbak, mint a régi burkolatok, de a lerakásuk is sokkal egyszerűbb. 

A legújabb típusba tartozók pedig még vízállóak is, így olyan helyiségekben is használhatod őket, ahol korábban nem. 

4 népszerű padlóburkolat, amit takarítani is egyszerű

A padlóburkolatnak két nagy típusa van, a hideg-padlóburkolatok, mint a kerámia és a kőburkolatok. És a meleg-padlóburkolatok, amik közé a PVC, a laminált padló, a parketta és a vinylpadló is tartozik a padlószőnyeg és a linóleum mellett. Mindkét típusban találunk vízálló burkolatokat, amiket most már a lakás összes helyiségében, így a konyhában és a fürdőszobában is használhatsz. Nézzük, mik is jelenleg a legnépszerűbb vízálló fajták.

padlóburkolat cikk
Fotó: ronstik / Getty Images Hungary

Vízálló laminált padló

A laminált padló egyértelműen fénykorát éli, és a legjobban keresett padlóburkolat egyszerű kezelése és esztétikus megjelenése miatt. Ráadásul a legújabb fajták akár 24 órán keresztül is képesek ellenállni a víznek, így már a fürdőszobában is használhatók. Ezekben a fajtákban a faforgácsot más anyagokkal helyettesítették, de a természetes hatást így is sikerült megőrizniük. 

Vízálló vinylpadló

Hasonlóan népszerű a vinyl padlólap, a régi PVC-lapok továbbfejlesztett változata. Az úgy nevezett modul vinylpadló (LVT) szintén vízálló, így a fürdőszoba burkolására is alkalmas. Vékonyabb, mint a laminált padló, de puhább is, sokkal jobban esik rajta a mezítlábas mászkálás. Emellett könnyen tisztítható, és szinte bármilyen anyagot utánozhat a fadeszkáktól a márványig. Ezáltal a lakás bármely pontján megjelenhet a nappalitól a konyháig. 

Kerámiaburkolat

Hiába a hidegebb hatás, még mindig nagyon népszerűek a kerámiaburkolatok is, főleg a nedvesebb helyiségekben, mint a konyha és a fürdőszoba. Tartósak, és tisztítani is egyszerű őket, de a kerámia járólap kiválasztásánál fontos, hogy odafigyelj néhány tulajdonságra. Mint a kopásállóságra vagy a csúszásmentességre, ami nagyban befolyásolhatja a burkolat minőségét. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Kőburkolat

Ha a természetesség híve vagy, és tartós burkolatot szeretnél, a kőburkolat lehet a neked való. Rendkívül sok design közül választhatsz, amik remekül illenek a nappalid vagy akár a fürdőszobád padlójára is. Utóbbinál viszont érdemes koptatott felületűt választani, mivel az kevésbé csúszós. A kőburkolat takarítása is több odafigyelést igényel, mint a többi burkolattípus, savas tisztítószereket semmiképp ne használj. De már nagy a választék a direkt kőburkolatokhoz használható szerekből, amikkel sokáig megóvhatod ezt a burkolatot is. 

Olvass tovább - 8 gyönyörű burkolat az erkélyre, ami izgalmasabb, mint a járólap: képeken a kedvenceink

Ha szeretnél igazán mutatós, hangulatos erkélyt, fektess hangsúlyt a padlóburkolatra.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük