10 elképesztő fürdőszoba, amit betonnal borítottak: stílusosak és elegánsak

A betonburkolat más hangulatot teremt, mint a megszokott, csempézett falak.

GettyImages-1135910697

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha fürdőszoba, akkor csempefelületek, ám felújítás előtt érdemes szétnézni, mert rengeteg más lehetőség is adódik a burkolásra, ami a helyiség egész dizájnját befolyásolja.

Szinte hihetetlen elképzelni a helyiséget csempe nélkül, de a következő fotókra pillantva mindenki megbizonyosodhat afelől, hogy messze nem a befejezetlenség hatását kelti, sokkal inkább letisztult, elegáns és modern ez a megoldás, a minimal art, a loft és az indusztriális építészet kedvence. 

A speciális betonburkolatról

A betonfelületek kialakítása csak látszólag egyszerű. Házilag nem érdemes belevágni, szakértelmet igényel. Csak úgy lesz makulátlan, ha hozzáértő kezek simítják fel a felületek készítésére alkalmas betont.

Nem mindegy ugyanis az sem, milyen beton kerül a falakra rendhagyó burkolatként. A beltéri felületek burkolásához speciális, kenhető beton szükséges, mely sokféle néven forog a gyártók és kivitelezők szókincsében. Nevezik látszóbetonnak, glettbetonnak, mikrocementnek, mikrotoppingnak és dizájnbetonnak is.

A cikk az ajánló után folytatódik

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Bárhogy is mondják, a végeredmény mindenképpen ugyanaz: egy rendkívül modern hatású felület, mely egyébként nemcsak falra, hanem padlóra is kerülhet, sőt, akár bútorra is: a mosdószekrény, kád, a mosdó és a térelválasztó modern bevonata is lehet.

Mivel érdemes kombinálni a betonburkolatot?

Ami a helyiség szanitereit illeti, a modern hatású felületekhez remekül illenek az indusztriális hatású mosdók, zuhanyzók, tükrök és polcok, de a steampunk vonal is megy hozzá.

A látványbeton szürke színével nagyszerűen kombinálható. Szinte bármilyen színű kiegészítő jól áll neki, és ha az ember megunta, egyszerűen újragondolhatja a fürdőszoba színösszeállítását, új hangulatot teremtve. A modern burkolat fémmel és fával is jól mutat. Fémmel inkább hűvös hatás, fával melegebb érhető el.

A látványbeton felületek színükben változatosak, és strukturáltak is lehetnek. A szürke különböző árnyalatain túl akár színezett, rozsdás hatású vagy épp kőhatású burkolat is kialakítható. A felület lehet matt és fényes is.

Környezetkímélő megoldás

A látványbetont környezetkímélő megoldásként is emlegetik, mivel nem feltétlenül szükséges a felrakásához visszabontani a korábbi burkolatot, így a felújítás kevesebb szennyel, hulladékkal jár.  Természetesen, aki úgy döntene, mégis fel-, illetve leszedné a korábbit, megteheti, viszont a bontásból eredő port és hulladékot maradéktalanul el kell távolítani, hogy a felkent beton tökéletesen tiszta felületre kerüljön.

A megtisztított felületek alapvető fontosságúak ahhoz, hogy a megbízott szakik szépen vihessék fel a mikrocementet. Az anyagot egyébként két rétegben, felülettől függően 2-4 mm vastagságban szokták felkenni, és szinte bármire kerülhet: meglévő betonburkolatra, kőre, márványra, kerámiára, a fa azonban kivételt képez.

Miért érdemes a betonburkolatra voksolni?

A látványbeton strapabíró és jól tisztítható felület, ráadásul árában is kedvező. Akár már 60-70 ezer forintért beszerezhető egy 30-40 négyzetméternyi felületre elegendő mikrocement alapanyag.

Jól látható, hogy a beton fürdőszobák tágasabbnak hatnak. Ez annak köszönhető, hogy a falfelület egységes, nem törik meg sem csempesorok, sem minták. Ha valaki mégis csempével kombinálná, természetesen az is jól mutathat.

Felújítás előtt tehát érdemes a dizájnbetont is számításba venni, mint lehetséges opciót. Jó tudni, hogy a modern burkolat akár konyhába vagy a lakás bármely más részére kerülhet, sőt akár egységes burkolatot is kaphat vele a lakás.

Tapéta a fürdőbe?

Ha a betonburkolat számodra rideg, a tapéta is szóba jöhet: nézegess képeket inspirációként!

Kitapétázták a fürdőszobát, gyönyörű lett a végeredmény: ne mellőzd ezt a megoldást!

Nézegess képeket!

Elolvasom

Képek: Getty Images.

Ezt is szeretjük