Megtisztítja a piszkos falat, fényt ad a bútoroknak - Így használd otthon a kókuszzsírt

A kókuszzsír nemcsak az egészséges életmód egyik alapeleme, hanem a háztartásban is nagyon hasznos.

kokuszzsír3

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Talán már senkinek sem kell bemutatni a kókuszzsírt, hiszen az elmúlt években akkora népszerűségre tett szert jótékonynak mondott hatásai miatt, hogy szélesebb körben is elterjedtté vált a használata.

A fogyni vágyók és az egészséges életmód hívei sütés-főzéshez előszeretettel használják ezt a növényi olajat, de a haj és a köröm szépsége is helyreállítható a rendszeres alkalmazásával. Azt azonban kevesen tudják, hogy nemcsak az étkezés és a szépségápolás területein mutatja meg jótékony hatásait: a lakásban is sokoldalúan használható!

Eltávolítja a ragadós címkéket

Sokan ismerik azt a bosszantó érzést, amikor egy régi befőttesüvegről szeretnék leszedni a címkét, de az olyan stabilan áll ott, hogy a maradványaitól sehogy nem sikerül megszabadulni. Ez már csak azért is kellemetlen, mert a kiürült üvegeket számos módon újra fel lehet használni.

kokuszzsír2
Fotó: Fototocam / Getty Images Hungary

A kókuszzsír szerencsére megoldást nyújt erre a problémára, hiszen mikor kicsit megolvad, az egyedi textúrájának és összetételének köszönhetően remek tapadásgátló anyag válik belőle, ami a zavaró címkékkel is könnyen elbánik. Mosd le az üveget szappannal és vízzel, töröld szárazra, majd kezdd el a kókuszzsírral dörzsölni - pikk-pakk eltűnik a ragadós matrica, és kezdődhet az újrahasznosítás!

Nincs több nyikorgó ajtó

Nagyon idegesítő tud lenni egy folyamatosan nyikorgó ajtózsanér, a problémára azonban már régóta ellenszer az olajjal lekenés. Ha nincs kéznél motorolaj vagy gépzsír, vagy csak a természetesebb módszerek híve vagy, akkor a kókuszzsír is tökéletes megoldás, egy-két teáskanállal bőven elég lekenni a zsanérokat, és máris megszűnik a zavaró zaj a lakásban.

A fa vágódeszkák legjobb barátja

Aki gyakran sürög-forog a konyhában, az már biztos szembesült azzal a kellemetlenséggel, hogy egy idő után a fa vágódeszkák egyre csak karcosabbak lesznek, veszítenek a minőségükből. Kár lenne mindig kidobni, és újat vásárolni, pont ezért jó hír, hogy kókuszzsírral könnyen karbantartható.

kokuszzsír1
Fotó: karandaev / Getty Images Hungary

Érdemes a deszkát először citrommal és ecettel átmosni, ezek az összetevők természetes módon tisztítják meg a felületet a szennyeződésektől, majd jöhet a kókuszzsír, ami nagyjából úgy működik, mint a bőrön a testápoló, tehát helyreállítja a vágódeszka állapotát, és az élettartamát is meghosszabbítja.

Ha a gyerek a falon éli ki a kreativitását

Nem ritka, hogy a gyerekek az unalmas papír helyett inkább a falon élik ki a művészi hajlamaikat - ezzel jó nagy bosszúságot okozva a szülőknek. Nem kell azonban teljesen kétségbeesni, ha zsírkrétával történt az incidens, akkor csak kókuszzsír és egy rongy kell, amikkel könnyen el lehet távolítani a falról a zavaró vonalakat.

Újra fényt ad a bútoroknak

Legyen szó fabútorokról vagy bőr ülőgarnitúráról, a kókuszzsír remekül fényesíti azok felületét, és ismét olyanná varázsolja őket, mintha újak lennének. Egy rongy segítségével vidd fel az anyagot a felületekre, majd oszlasd el úgy, mintha egy boltban vásárolt bútorfényezővel dolgoznál.

A cikk az ajánló után folytatódik

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ha a polírozás mellett még szeretnéd tisztává is varázsolni a bútort, érdemes egy kis citromlevet és ecetet bevetni a kókuszzsír mellett, ezek a természetes anyagok remekül megbirkóznak a kosszal, ellenállóvá teszik a felületeket, és a rég elhalványult fényüket is visszaadják.

Cipőt fényez, körmöt ápol, bútort olajoz: ez a legsokoldalúbb sminkcucc a táskádban

A szőlőzsír nemcsak ajakápolásra jó, hanem a kókuszzsírhoz hasonlóan a háztartásban is nagy hasznát lehet venni.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük