Tényleg eltünteti a makacs pattanásokat a kókuszolaj? Csak így hat a bőrgyógyász szerint
A csodaszerként emlegetett kókuszolaj nem minden bőrtípusra, illetve nem is akárhogy használva válik be a pattanások ellen.

kokuszolaj cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kókuszolaj manapság egyértelműen a fénykorát éli. Nemcsak a főzésben, de a szépségápolásban is igazi univerzális varázsszerként tartják számon. Hajápolóként fényessé, selymessé teszi a tincseket, de a bőrszárazság ellen szintén gyors megoldást nyújt, sőt, fogfehérítőként is beválik.

Sokan arra is esküsznek, hogy a pattanások és az akné ellen is hatásos fegyver, a bőrgyógyászok viszont ezzel egyáltalán nem értenek egyet. Sejal Shah a Women’s Health-nek mondta el, miért kell óvatosan bánni a kókuszolajjal, és azt is, hogyan érdemes csak használni problémás arcra.

Beválik a kókuszolaj pattanások ellen?

A szakértő elárulta, hogy tudományosan még nem bizonyították a kókuszolaj pattanásokra kifejtett pozitív hatásait, mégis jó néhányan kitűnő megoldásnak tartják rá. Hozzátette, hogy ez azért van, mert a benne található összetevők, többek között a telített zsírsavak gyulladásgátló és fertőtlenítő hatással rendelkeznek, így eredményesek lehetnek a baktériumok által okozott pattanások ellen. Ráadásul a kókuszolaj erősíti a bőr védekező képességét, ezáltal segíthet felvenni a harcot a pöttyökkel, és felgyorsítja a gyógyulást.

Mindezek ellenére azonban hozzátette, hogy mégsem ajánlott krémként, pakolásként, maszkként alkalmazni a problémás bőrre. Egyrészt azért, mert nem minden fajta pattanás és akné ellen válik be, másrészt pedig, mivel zsíros, hajlamos eltömíteni, elzárni a pórusokat, így még rosszabbá tenni a zavaró pöttyöket, gyulladásokat.

Csak így tünteti el a pöttyöket

Sejal Shah hozzátette, hogy ez nem azt jelenti, hogy problémás bőrre egyáltalán nem alkalmazható a kókuszolaj, arclemosóként, a mindennapi rutinba építve kell bevetni. Így segít eltávolítani a felesleges faggyút és a szennyeződéseket a bőrről, miközben fertőtlenít, és kellően, de nem túlzottan táplálja a bőrt. Ezután viszont mindenképpen használni kell egy másik lemosót is, hogy elkerüld a pórusok eltömődését és a pattanásokat. Ez a kettős tisztítás a szakértő szerint a lehető legjobb alkalmazási módja a kókuszolajnak akkor, ha valakinek pattanásos, aknés az arca.

A cikk az ajánló után folytatódik

Ha gyulladás, akkor CRP gyorsteszt

A C-reaktív protein (CRP) egy májban képződő fehérje, melyet bakteriális fertőzések és gyulladásos megbetegedések kimutatására használnak, ezért a tesztet az akut fertőzéses megbetegedésre utaló jelek, úgymint hőemelkedés, láz, fejfájás vagy gyengeség esetén érdemes elvégezni.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

A bőrgyógyász hozzátette még, hogy érdemes pár apróságra odafigyelni az olaj megvásárlásakor ahhoz, hogy elérd a várt hatást. Ajánlott finomítatlan, illatanyagoktól mentes, szűz változatot választani ahhoz, hogy beváltsa a hozzá fűzött reményeket, és ne irritálja a bőrt.

Ezt is szeretjük