Tényleg eltünteti a makacs pattanásokat a kókuszolaj? Csak így hat a bőrgyógyász szerint

A csodaszerként emlegetett kókuszolaj nem minden bőrtípusra, illetve nem is akárhogy használva válik be a pattanások ellen.

kokuszolaj cover

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

A kókuszolaj manapság egyértelműen a fénykorát éli. Nemcsak a főzésben, de a szépségápolásban is igazi univerzális varázsszerként tartják számon. Hajápolóként fényessé, selymessé teszi a tincseket, de a bőrszárazság ellen szintén gyors megoldást nyújt, sőt, fogfehérítőként is beválik.

Sokan arra is esküsznek, hogy a pattanások és az akné ellen is hatásos fegyver, a bőrgyógyászok viszont ezzel egyáltalán nem értenek egyet. Sejal Shah a Women’s Health-nek mondta el, miért kell óvatosan bánni a kókuszolajjal, és azt is, hogyan érdemes csak használni problémás arcra.

Beválik a kókuszolaj pattanások ellen?

A szakértő elárulta, hogy tudományosan még nem bizonyították a kókuszolaj pattanásokra kifejtett pozitív hatásait, mégis jó néhányan kitűnő megoldásnak tartják rá. Hozzátette, hogy ez azért van, mert a benne található összetevők, többek között a telített zsírsavak gyulladásgátló és fertőtlenítő hatással rendelkeznek, így eredményesek lehetnek a baktériumok által okozott pattanások ellen. Ráadásul a kókuszolaj erősíti a bőr védekező képességét, ezáltal segíthet felvenni a harcot a pöttyökkel, és felgyorsítja a gyógyulást.

Mindezek ellenére azonban hozzátette, hogy mégsem ajánlott krémként, pakolásként, maszkként alkalmazni a problémás bőrre. Egyrészt azért, mert nem minden fajta pattanás és akné ellen válik be, másrészt pedig, mivel zsíros, hajlamos eltömíteni, elzárni a pórusokat, így még rosszabbá tenni a zavaró pöttyöket, gyulladásokat.

Csak így tünteti el a pöttyöket

Sejal Shah hozzátette, hogy ez nem azt jelenti, hogy problémás bőrre egyáltalán nem alkalmazható a kókuszolaj, arclemosóként, a mindennapi rutinba építve kell bevetni. Így segít eltávolítani a felesleges faggyút és a szennyeződéseket a bőrről, miközben fertőtlenít, és kellően, de nem túlzottan táplálja a bőrt. Ezután viszont mindenképpen használni kell egy másik lemosót is, hogy elkerüld a pórusok eltömődését és a pattanásokat. Ez a kettős tisztítás a szakértő szerint a lehető legjobb alkalmazási módja a kókuszolajnak akkor, ha valakinek pattanásos, aknés az arca.

A cikk az ajánló után folytatódik

Kiút a gyermekkori traumákból - Hogyan építhetjük újra életünket?

A Femina Klub februári vendége Kovács András Péter humorista, író lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy szenvedélybeteg szülők gyerekeiként hogyan lehet talpra állni felnőttként. Milyen sérüléseket szereznek ezek a gyerekek, hogyan próbálnak meg túlélni? Mi történik egy olyan családban, ahol az egyik vagy mindkét szülő szenvedélybeteg? Van-e kiút, felnőttként milyen lépéseket tehetünk a múltbeli sebek gyógyítása érdekében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. február 26. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A bőrgyógyász hozzátette még, hogy érdemes pár apróságra odafigyelni az olaj megvásárlásakor ahhoz, hogy elérd a várt hatást. Ajánlott finomítatlan, illatanyagoktól mentes, szűz változatot választani ahhoz, hogy beváltsa a hozzá fűzött reményeket, és ne irritálja a bőrt.

Ezt is szeretjük