Fiatalodj 10 évet!
Kizárólag 30 felettieknek!
Gondoltad volna, hogy akár 10 évet is fiatalodhatsz azzal, ha kicsit felrázod az otthonod? Mindehhez ráadásul még egy vagyonra sincs szükség!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bizonyított, hogy az ember kölcsönös kapcsolatban áll a környezetével, így az otthonával is. Érezted már, hogy amikor kissé rendetlenebb vagy a megszokottnál, akkor az nemcsak a lakásodon látszik, hanem magad is kevésbé vagy összeszedett?

Mindez nem véletlen, így az sem, hogy ha évek óta ugyanazok a bútorok, tárgyak, színek és minták vesznek körül, akkor egyszerűen képtelen vagy a megújulásra, sőt azok kopásával és öregedésével te magad is egyre öregebbnek érezheted magad.

Hogy mindebbe bele kell-e törődni, hiszen az évek így is, úgy is múlnak? Felejtsd el! Fogadd meg tanácsainkat, és a beletörődés helyett fiatalodj velünk tíz évet!

Amit nem használsz, arra nincs szükség - mínusz 1 év

Hogy elődeink gyűjtögető életmódjából maradt-e ránk az az ösztön, amelynek hatására egyszerűen képtelenek vagyunk megválni a már használaton kívüli dolgoktól, nem tudjuk biztosan. Azt azonban igen, hogy nemcsak negatív energiát vonzanak a sarokban és a szekrények mélyén porosodó, évek óta nem használt tárgyak, hanem időről időre a múltra emlékeztetnek, valamint arra, hogy mennyi idő is telt már el azóta, mióta beszerezted őket. Legyél őszinte magadhoz: nem lenne jobb a múlton való rágódás helyett inkább előre nézni, és megszabadulni ezektől a kacatoktól? Ne várj tovább, fogj egy dobozt vagy egy zsákot, és kezdj el összeszedni mindent, amire már rég nincs szükséged! Legyél kíméletlen, a kompromisszumoknak itt most nincs helye! Meglátod, amint végeztél, legalább egy évvel érzed majd magad fiatalabbnak!

Fiatalodj a bútorokkal, és tagadj le még 3 évet!

A szekrénysor, a hatalmas étkezőasztal és a kanapé a fotelekkel együtt nehéz kérdés, hiszen keveseknek adatik meg, hogy hirtelen ötlettől vezérelve lecseréljék őket. Ám nem is biztos, hogy erre van szükség! Egy alaposabb felújításra sem kell vagyonokat költened, ha okosan gondolkodsz! Ha gyökeres változásra vágysz, a fából készült bútorok megújításához elég egy adag csiszolópapír, néhány doboz pác és lakk, vagy esetleg egy kevés festék, a kanapé esetében pedig csupán egy ügyes, de kedvezményes áron dolgozó kárpitosra van szükség. Na meg egy szabad hétvégére, három évnyi fiatalodás ugyanis nem megy egy óra alatt.

Hogy hogyan fogj hozzá? A kanapé és a fotelek elszállítását elvégzi a kárpitos, neked csak a megfelelő anyagok kiválasztását kell elvégezned. Keress fel egy textilüzletet, ahol segíteni is tudnak abban, hogy a megfelelő kárpitot válaszd, csupán arra ügyelj, hogy kerüld a kopottas, régies hatású anyagok használatát! Válassz inkább egyszínű, esetleg kockás vagy virágmintás, de mindenképpen modern, fiatalos benyomást keltő változatot, esetleg olyat, amire már néhány évvel ezelőtt is fájt a fogad. Az ülőbútorok mintája és színe nagymértékben meghatározza egy szoba hangulatát, ezért lehetőleg dinamikus színű és mintájú ruhát válassz számukra!

Újítsd meg a falakat - akár 3 évet fiatalodhatsz!

Sokan még ma is képtelenek elszakadni a fehér falak gondolatától, mondván, hogy a lakásuk egyébként sem elég nagy, az erős színek pedig csak méginkább elvennének a térérzetükből. Aztán persze csodálkoznak, hogy miért is érzik az életüket olyan egyszínűnek...
Színekre márpedig szükség van, nem véletlenül alkalmazzák őket a gyógyászatban is színterápia formájában, ezért jobban teszed, ha elbúcsúzol az egyszínűségtől, és egy kis életet viszel az otthonodba! Ha merész vagy, akkor akár az összes falat átfestheted valamilyen élénk - de nem vibráló - színnel, ám az is elég lehet, ha csak két, egymással szemben álló felületet öltöztetsz új ruhába.

Ha még sosem festettél, érdemes szakember segítségét kérned, de ha kicsit bátrabb vagy, csinálhatod saját magad is. Nem tudod, hogyan? Kattints ide!

Ha most mégsem szeretnél belefogni egy alapos lakásfelújításba, és inkább nyárra halasztanád, akkor is van megoldás! Néhány hatalmas, színes keretbe foglalt - semmiképpen nem fekete-fehér - fotóval, vagy egy, az eredeti festményhez nagyban hasonló reprodukcióval jelentős változást érhetsz el. Hidd el, egy színes, élő térben, amely időről időre energiával tölt fel, sokkal jobban érzed majd magad, mint egy ingerszegényebb környezetben!

Felejtsd el a perzsa szőnyeget, és vele együtt még 2 évet!

Bármennyire is értékes kiegészítői a lakásoknak, be kell látnunk, hogy a perzsa szőnyegeknek nincs helye egy fiatalos otthonban, főként akkor nem, ha egyébként a padlót parketta fedi. A nagymama lakásában még talán jól mutat, de ha valóban fiatalodni szeretnél, akkor jobban teszed, ha valamilyen modernebb burkolatot választasz. Természetesen nem kell hidegburkolatra cserélned a parkettát - ráadásul az előbbinek nem is minden változata viseli magán a modern stílusjegyeket -, elég csupán egy másik szőnyeg vagy néhány különleges bárány- vagy marhabőr ahhoz, hogy egy kicsit mozgalmasabbá varázsold a szobát. Ma már számtalan divatos szőnyeg közül választhatsz, a perzsák helyett azonban érdemes a tűzött változatok között nézelődnöd, vagy beszerezned egy hosszú szálú, "süppedős" változatot.

A hatalmas darabok helyett válassz néhány kisebbet, sőt az sem baj, ha mindegyik darab más jellegű. Ha harmonizálnak egymással és a szoba színeivel, mintáival és berendezésével, akkor máris nyert ügyed van! Ráadásul nem is csak a lakásodat teheted így mozgalmassá, hanem saját magadat is energiával töltheted fel!

Ne keseredj el, ha nem vagy tisztában a tűzött szőnyeg fogalmával, és azt sem tudod, hogy milyen típusok közül válogathatsz! Kattints ide, és ismerd meg a lehetőségeket!

Szabadulj meg a sablonoktól, és tagadj le még 1 évet!

Be kell látni, hogy rendkívül keskeny a határ a különleges, egyedi formatervezésű lakáskiegészítők és a giccsek között, éppen ezért alkalmanként megbocsátható, ha az ember beleszalad egy-egy zsákutcába. Ahhoz azonban, hogy ne érezd évekkel idősebbnek magad a saját lakásodban annál, ami valójában vagy, jobban teszed, ha azoktól a tárgyaktól is megszabadulsz, amelyek már egy kicsit is felidézik benned a nagymamád otthonát. Ha pedig még fiatalodni is szeretnél, akkor legyél kíméletlen, és cseréld le az összes kiegészítőt: az antik képkeretek helyett válassz keskeny, finom vonalú vagy különlegesen megformált, fából készült darabokat, amelyek azért az otthonod elegáns, nőies voltát is hangsúlyozzák.

A falióra helyett is szerezz be egy modern vonalvezetésű, esetleg trükkösebb darabot - például olyat, amelyik visszafelé jár -, amely nemcsak az időt mutatja, hanem egyben olyan kiegészítője lehet az adott szobának, amely valóban hozzá is tesz ahhoz.
De hasonló a helyzet a vázákkal, a dísztálakkal, a tükrökkel, a függönyökkel és ágytakarókkal, valamint a gyertya- és mécsestartókkal:

igyekezz minél dinamikusabb formájú, modern és könnyed hangulatot keltő típusokat beszerezni, amelyek egyszerre sugallnak eleganciát, és képviselik azt a fajta életérzést, amitől végre akár tíz évvel fiatalabbnak is érezheted magad a lakásodban.

Ha különleges lakáskiegészítőket, érdekes formájú lámpákat és dekortárgyakat keresel, akkor segítünk! Kattints ide!
Ezt is szeretjük