Durván zabálja az áramot, ha így használod a hűtőszekrényt: erre az egy dologra nagyon figyelj
A hűtő cseppet sem gazdaságos, ha így használod.

A hűtőgép története Oliver Evans 1805-ös, gőzzel működő hűtőmasinájával indult. Akkoriban még kevesen engedhették meg maguknak, mára azonban már a konyhák alapvető berendezésévé vált.
Az emberek rutinszerűen használják, ám ebből sajnos nemcsak előnyök származnak: a megszokott alkalmazás rossz beidegződéseket is rögzített, egyik-másiknak pedig magasabb rezsi az eredménye. Számít például, mennyire van megpakolva a gép.
Üresen vagy teli fogyaszt többet a hűtőszekrény?
Noha a legtöbb ember azt gondolná, hogy az alaposan bepakolt hűtő fogyaszt többet, ennek éppen az ellenkezője igaz.

A magyarázat logikus. Amennyiben sok étel, edény és tárolódoboz kerül a hűtőbe, ezeket ugyan egyszer le kell hűteni, de utána jól tartják a hideget.
Nem így a levegő, amely valahányszor kinyitjuk a hűtőszekrényt, bizonyos mértékben cserélődik. Langyos levegő áramlik be, amit a hűtőszekrénynek minden alkalommal újra és újra le kell hűtenie.
Így tehát a hűtőszekrény akkor fogyaszt kevesebbet, ha minél több élelmiszer és ételtartó alkalmatosság kerül bele. Ez persze nem jelenti azt, hogy vásároljunk felesleges mennyiségű ételt. Az indokolatlan felhalmozás nem jó szokás, a szavatossági idők lejártával pedig élelmiszer-pazarláshoz vezet. Arra mindenesetre felesleges törekedni, hogy minél kevesebb ennivaló legyen a hűtőben, miután ez csak növeli a villanyszámlát.
A mélyhűtő se maradjon üres
Nemcsak a hűtőre, de a mélyhűtőre is igazak a fentiek. Korábbi cikkünk erről szólt.
Nem jó, ha kihasználatlanul marad a mélyhűtő: 4 praktikus tanács az ELMŰ-től, ami karcsúbb villanyszámlát ígér
A villanyszámla a hűtőszekrény jó kihasználásával is csökkenthető.
Elolvasom