Nem csak régen éltek hatalmas palotákban a királyi családok: ilyenek a mai uralkodók otthonai
Az arcukat nap mint nap látják az egész világban, azt azonban már kevesebben tudják, hogy néz ki az a hely, ahol mindennap álomra hajtják a fejüket az uralkodócsaládok.

kambodzsa
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Gyermekkorban sok mese szólt királylányokról és hercegekről, akik kacsalábon forgó palotában élik a mindennapjaikat és a hatalmas, tornyos ábrázolás még a Disney logójában is megjelenik, mint a mesebeli szereplők fő lakhelye.

A történeteknek azonban valóságalapja is van, hiszen elég csak a középkori királyokra és udvarokra gondolni, milyen csodás palotákban és várakban éltek a köznéphez képest, amikből sok még a mai napig áll, megőrizve az akkori uralkodók emlékét.

Így élnek a mai uralkodók

Míg a középkorban az uralkodók főként várakban laktak, addig a reneszánsz és a későbbi korok idejében már a kastélyok váltak a királyok fő rezidenciájává, és ezzel a hagyománnyal azóta sem szakítottak, van, ahol háromezer szoba szolgálja az uralkodó és családja, valamint a teljes személyzet kényelmét. Valószínűleg ezeken a helyeken élő gyerekek számára a bújócska is teljesen más értelmet nyer, és nem tíz perc megtalálni a másikat egy ekkora épületben.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük