El akarták rabolni a hercegnőt a Buckingham-palota előtt - Csoda, hogy végül nem lőtték le Erzsébet lányát
Anna hercegnőt majdnem sikerült elrabolni 1974-ben.

anna-hercegnő-és-erzsébet-királynő-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

A királyi család tagjai a legjobban védett személyek közé tartoznak a világon, napjainkban a brit haderő különleges alakulata, a Special Air Service, azaz a SAS kiképzett katonái védelmezik őket. A The Guardian információi szerint közel 200 katonát alkalmaznak azért, hogy óvják az egész család biztonságát.

Napjainkban annyira komolyan veszik ezt, hogy amikor Harry herceg eljegyezte Meghant, a hercegnének egy kétnapos katonai gyakorlaton kellett részt vennie azért, hogy tudja, mi a teendője abban a szituációban, ha elrabolnák. Nem csoda, hogy ennyi energiát fektet bele a katonaság abba, hogy minden családtagot felkészítsenek az egyik legrosszabb forgatókönyvre, hiszen 1974-ben Erzsébet királynő lányát, Anna hercegnőt majdnem sikerült elrabolnia egy férfinak, Ian Ballnak.

Csoda, hogy Anna hercegnőnek nem esett baja

Anna hercegnő csupán 23 esztendős volt, amikor 1974 márciusában a Mall sugárúton tartott a Buckingham-palota felé egy Rolls Royce-szal, amit a sofőrje, Alex Callender vezetett, vele volt még a testőre, James Beaton is. Békésen mentek az úton, ám hirtelen egy hófehér Ford autóval eléjük hajtott Ian Ball, aki maszkot viselt, és fegyver is volt nála, írta meg a The Sun bulvárlap.

Ian Ball egyből tüzelt a hercegnő autójára, a sofőrje és a testőre ezután egyből kiugrott az autóból, hogy lelőjék a férfit. A hercegnő testőrének tölténye sajnos beszorult a fegyver csövébe, így nem tudott védekezni, Ball meg is sebesítette őt, összesen három golyót eresztett belé. Közben a sofőr is próbált közbelépni, de nem járt sok sikerrel. Anna a veszélyes akció alatt mindvégig az autóban maradt, végül a támadó beült mellé, és ráparancsolt, hogy hagyja el a járművet.

- Kinyitotta az ajtót, és egy rövid beszélgetés zajlott köztünk, hová akar engem vinni. Azt mondta, hogy vele kell tartanom, de annak okára, hogy miért, már nem emlékszem. Én erre azt válaszoltam: "nem hiszem, hogy önnel akarok menni." Szigorúan udvarias voltam vele, mert úgy gondoltam, butaság lenne bunkónak lenni vele - idézte a brit lap Anna hercegnő visszaemlékezését.

Végül Anna mégis kiszállt az autóból a férfival, de szerencséjére egy járókelő leütötte Ian Ballt, közben már érkeztek a rendőrök is, akik sikeresen elfogták őt. Később kiderült, 2 millió fontot, mai árfolyammal számítva 776 millió forintot akart követelni a királynőtől.

A férfit bíróság elé állították, majd életfogytiglanra ítélték, végül Anglia egyik pszichiátriáján végezte. Azt nem lehet tudni, hogy pontosan melyik intézetben is van, azt beszélik, hogy a Broadmoor kórházba zárták, ezen a helyen olyan személyeket is kezelnek, akik mentális betegek és veszélyes bűnözők is egyben.

Ez az elrablási kísérlet tanulópénz volt a brit rendőrség és a királyi család számára is, azóta fokozottabban ügyelnek a biztonságukra.

Ilyen gyönyörű menyasszony volt Erzsébet királynő

Képes összeállításunkban megnézheted, milyen gyönyörű menyasszony volt Erzsébet királynő, amikor 1947-ben kimondta a boldogító igent Fülöp hercegnek.

Ezt is szeretjük