Erzsébet királynő ilyen gyönyörű menyasszony volt - 72 éve házasok Fülöp herceggel
Erzsébet királynő és Fülöp herceg tegnap ünnepelték házassági évfordulójukat.

erzsébet-királynő-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Erzsébet királynő és Fülöp herceg számára nagy nap volt a tegnapi, ugyanis házasságuk 72. évfordulóját ünnepelhették meg. A palota hivatalos Instagram-oldalán egy régi esküvői fotójukkal köszöntötte őket.

Ilyen gyönyörű menyasszony volt Erzsébet királynő

Az alábbi felvétel közvetlenül a ceremónia után készült, a királynő és Edinburgh hercege a Buckingham-palota erkélyéről integettek az alattvalóknak.

Erzsébet és Fülöp 1939-ben találkoztak legelőször, később kialakult a szerelem köztük, majd 1946 nyarán eljegyezték egymást, ám a hivatalos bejelentéssel addig vártak, ameddig a királynő be nem töltötte a 21. életévét. Az esküvőt 1947. november 20-án tartották meg, a Westminster-apátságban adták őket össze, a ceremóniát a BBC rádió közvetítette, világszerte több mint 300 millióan követték az eseményeket.

Mint a legtöbb nő, így Erzsébet is arra törekedett, hogy ő legyen a legszebb a nagy napon, ez sikerült is neki. Ruháját Norman Hartnell divattervező álmodta meg. Összesen 10 ezer kristály és gyöngy díszítette a ruhát, amiket az Amerikai Egyesült Államokból importáltak. Képes összeállításunkban megnézheted, milyen gyönyörű volt a királynő az esküvője napján.

Ezt is szeretjük