Újítsd fel a konyhát egy óra alatt: egyetlen trükk megoldja
Ha felfrissítenéd a konyhád, készíts egyedi futót! Íme, egy kis segítség hozzá.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha kicsi és egyszerű a konyhád, emellett többnyire egy szín, például a fehér dominál benne, pillanatok alatt felfrissítheted az összhatást, ha futót teszel az étkezőasztalra. Ezzel nemcsak új külsőt kölcsönzöl a helyiségnek, de a választott színtől függően egészen más hangulatot teremthetsz benne.

Egy színes futó bármilyen konyhát feldob
Különösen, ha egyedi mintát készítesz rá

Egyszerű hangulatvarázsló

Mindehhez nincs szükséged másra, mint egy vékony, de az asztal hosszánál valamivel méretesebb, egyszínű anyagdarabra, melyet mind a négy oldalán be kell szegned. Ha igazán szép és elegáns látványt szeretnél, úgy válaszd meg a méretet, hogy a futó lelóghasson az asztal két keskenyebb végén, körülbelül az asztal magasságának feléig.

Miután méretre vágtad az anyagod, és gyorsan be is szegted varrógéppel, könnyen egyedivé varázsolhatod, ha nyomatot készítesz rá. Ehhez a hobbiboltokban számtalan formában vásárolhatsz bélyegzőt, illetve kifejezetten textilek dekorálására alkalmas festéket is.

Ha azonban érzel magadban kellő kreativitást, saját magad is készíthetsz sablont - ekkor nem a bélyegzés lesz a lényeg, elég, ha vastag kartonpapírból kivágsz egy tetszőleges mintát. Ebben az esetben fordított sablont készíts, vagyis a textil azon részein látszik majd a minta, melyeket a sablon szabadon hagyott.

Elegáns és modern, ugyanakkor természetes hatást érhetsz el egy egyszerű páfránymotívummal vagy bármilyen más, növényi mintával, ha pedig nem akarod túlbonyolítani a dolgot, geometrikus formákkal is dolgozhatsz. Utóbbihoz bélyegzőt is biztosan találsz, de nem nehéz megalkotni sablon segítségével sem.

Így készítsd el a mintát!

A futót feszítsd ki, hogy egyenletes, sima felületet kapj, mely nem mozdul el. Ha bélyegzőt használsz, jó, ha a hobbiboltban vásárolsz hozzá való hengert is, melynek segítségével egyenletesen és precízen viheted fel rá a festéket. A nyomóformán ne használj se túl sok, se pedig túl kevés festéket, különben a minta elmaszatolódik, vagy festék hiányában foltos lesz. Ha a festék nagyon beivódik a kiemelkedő minta szélébe, akkor vattadarabbal itasd fel.

A festékes bélyegzővel készíts nyomatot a futóra. Hogy mindenhol megfogja, billentsd meg kicsit minden irányba. Ezután emeld fel, majd, miután újabb nyomatot készítenél, mosd és szárítsd meg a formát. Ha sablonnal dolgozol, ecsettel is felviheted a festéket, szebb eredményt kapsz azonban, ha textilspray-vel dolgozol, az ezüstpáfrányt például ezüstszínű spray-vel alkothatod meg. Ha a fürdőszobát szeretnéd egyetlen trükkel felújítani, kattints ide!

Cikkünk a 101 színes ötlet című könyv alapján készült, mely az Alexandra Kiadó gondozásában jelent meg.

A te konyhád milyen színű?

Ezt is szeretjük