Újítsd fel a fürdőszobát 4000 forintból: csupán egy dolgot kell megvenned
Nem érzed jól magad a fürdőben, ezért kicsit fel akarod frissíteni? Adj új színt a csempéknek!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha unod a régi fürdőszobát, nem kell különösebb átalakításba fognod ahhoz, hogy felfrissítsd, és egészen új hangulatot kölcsönözz neki. Már az is látványos változást eredményez, ha átfested a csempéket, ráadásul mindezt már néhány óra alatt kivitelezheted.

Jó néhány olyan festék van a piacon, amely kimondottan csempefestésre való, a csempefestékek ráadásul számos színben kaphatók, és akár már 4000 forintért is hozzájuthatsz egy adaghoz. Ha kellő kreativitást érzel magadban ahhoz, hogy új külsőt adj a vizes helyiségnek, vágj bele!

Előkészületek a festéshez

Mielőtt nekilátnál a festésnek, mosd le a csempét és a fugát. Hogy teljesen megtisztítsd mindenféle zsiradéktól, használjunk trisót, és vakarj le minden ragacsos foltot festékkaparóval.

Ezután mosd le újra, és töröld át az egészet denaturált szeszbe áztatott ruhával. Ezt követően tisztítsd és fényezd át a csempét egy tiszta, száraz ronggyal. A denaturált szesz ugyanis néha színes foltot hagy párolgás közben, de ez ártalmatlan, és át lehet festeni. A festést és az azt megelőző műveleteket is védőkesztyűben végezd.

Így fesd le a csempét!

Ha kész a tisztítás, tegyél fedőszalagot a lefestendő rész széleire, és minden mást takarj le műanyag porfogókkal. Ezeket a legjobb, ha méretre vágod, hogy jól fedjenek.

Ezután vigyél fel hengerrel egy nagyon vékony festékréteget. Fesd át a fugát is, ez maradhat ugyanilyen színű, de át is festheted majd később. A henger lehetőleg 15 centiméteres legyen. Hagyd a festéket megszáradni, majd vigyél fel egy második réteget is. Ha ez is megszáradt, vigyél fel még két felső réteget.

Ügyelj rá, hogy mindeközben vékonyan fess! Ha a festék megszáradt, és a csempétől eltérő színű fugát szeretnél, fesd át fugázó tollal vagy vékony ecsettel a fugát. Ha elrontod, csak várd meg, míg megszárad, és fesd át újra. Ha a konyhát újítanád fel, ismerj meg néhány hatékony trükköt!

Cikkünk Paula Lamb Csináld magad! Nem csak nőknek című könyve alapján készült, mely a Panem Kiadó gondozásában jelent meg.

Milyen színűre festenéd a fürdőszobacsempét?

Ezt is szeretjük