Számolj le a szöszökkel házi eszközökkel: ismered a harisnyasünt?
Nem kell többé hosszan vacakolnod a szösztelenítéssel. Használd ezeket a praktikákat!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Legyen szó ragasztószalagos vagy épp speciálisan kiképzett változatról, a drogériákban és háztartási boltokban egyaránt kapható mágikus hengerekből minden otthonban jól jön egy, azonban akkor sem kell szégyenkezned a pulóvereken vagy épp az elegáns, fekete szövetkabáton éktelenkedő, elütő színű szöszök miatt, ha nincs a kezed ügyében ilyen eszköz.

Egyszerű házi praktikákkal is megszabadulhatsz a könnyen ápolatlan benyomást keltő szöszöktől, anélkül, hogy egy egész estét kellene azzal töltened, hogy ezen ügyködsz. Vesd be ezeket a trükköket!

Egy igazi mágikus henger: ismerd meg a harisnyasünt!

A következő egyszerű módszer a szöszök ellen is kiváló, de könnyen eltávolíthatod vele az anyagra tapadt hajszálakat, esetleg állati szőröket is. Fogj egy hajkefét - lehet kemény és rugalmas sörtéjű is -, majd húzz rá egy régi zoknit, bokafixet vagy harisnyadarabot, a lényeg, hogy utóbbiak műszálasak legyenek.

A súrlódás miatt ugyanis az eszköz elektromossággal töltődik fel, és magához vonzza a szálakat és a szöszöket. A legjobb, ha harisnyát használsz, ezt ugyanis feldarabolhatod, így számos alkalommal lehet segítségedre az ügyes kis eszköz.

Klasszikus módszer: borotva

A szöszöket sokkal jobban vonzzák azok a ruhák, melyek anyagának felülete ki van bolyhosodva, így célszerű, hogy ezt a problémád is orvosold. Ahelyett, hogy lecsipkednéd a bolyhokat, azokkal együtt pedig az anyag szálait is megsértenéd, a legegyszerűbb, ha fogsz egy régi, de még használható, eldobható borotvát - a legjobb, ha több pengéset -, és azzal veszed kezelésbe a bolyhokat.

A ruhát helyezd el úgy, hogy sima, feszes felületet kapj - például feszítsd ki vasalódeszkára vagy egy támla nélküli szék ülőkerészére -, majd haladj végig rajta gyengéden a borotvával. Ha nem nyomod rá a pengét túlságosan az anyagra, nem tudsz benne kárt tenni.

Két filléres praktika: cellux és nedves kikefélés

A legtöbben ezt a két praktikát használják, ha gyorsan akarnak megszabadulni a szöszmöszöktől. Kabátok esetében például különösen hatékony és gyors megoldás, ha a benedvesített anyagot átkeféled ruhakefével - nem árt, ha a sörték erősségét az anyag minőségéhez igazítod, kényes felületet nem célszerű durva kefével kezelni.

Szintén népszerű módszer, nem utolsósorban pedig az egyik legegyszerűbb, ha széles ragasztószalaggal szeded fel a szöszöket. Ha csak vékonyat találsz, tekerd a kezed köré a ragadós felével kifelé, és úgy tisztítsd meg az anyagot.

Figyelj a mosásra is!

A ruhák mosás közben is könnyedén kibolyhosodhatnak, illetve szöszölődhetnek, ezért fontos, hogy a megfelelő óvintézkedéseket is megtedd. Mindenképp kifordítva mosd a ruhákat, így nem tapadhatnak rájuk más ruhák, például kötött holmik szöszei.

Alaposan ürítsd ki a zsebeket, a különösen kényes anyagokat pedig vagy tedd párnahuzatba, és úgy mosd ki, vagy ne gépben mosd, és kézi mosás esetében se dörzsöld, inkább óvatosan nyomkodd, és használj több váltás vizet. Segít megelőzni a bolyhosodást az is, ha egy kis csésze ecetet adsz a mosáshoz. A furcsa praktikák mellett a legfurcsább tisztítószerekre is kíváncsi vagy? Kattints ide!

Milyen praktikát használsz a szöszök ellen?

Ezt is szeretjük