Tágítja a teret, behozza a fényt: így ragaszthatsz egyszerűen tükröt bármelyik falra

Tükröt felszerelni nem ördöngösség, bárkinek megy.

Tükrö felszerelése
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tükör felhelyezése az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy az ember fényt csempésszen egy szobába, és kicsit növelje a térérzetet. Azonban sokan azt sem tudják, hogyan kéne nekiállni a felszerelésnek - csavaroktól, szerelékektől tartanak, vagy attól, hogy az üveg eltörik, és takaríthatnak utána. Van azonban egy kezdők számára is egyszerű módszer, amivel tükröket lehet a falra rakni.

Ez a módszer pedig nem más, mint a ragasztás. Ragasztással lehet a legegyszerűbben a falra helyezni egy tükröt, csak arra kell vigyázni, hogy biztosan a végleges helyére ragaszd, mert a kötés erős, így megeshet, hogy festékkel-csempékkel együtt jön csak le, ha le szeretnéd szedni.

Hogyan ragaszd fel a tükröt?

A tükör felragasztásához speciális tükörragasztóra lesz szükséged, mely minden barkácsáruházban kapható - ez azért fontos, mert ez a ragasztó nem teszi tönkre a tükör hátulját fedő foncsorréteget.

Először is mérd ki a tükör helyét, ellenőrizd, hogy vízszintes-e, akár ceruzával is jelölheted a falon, a tükör el fogja takarni, ha ügyesen csinálod.

tukor-tamasztas

Mielőtt felvinnéd a ragasztót, jól tisztítsd meg a tükör hátulját, hogy ne maradjon koszos vagy poros, így biztosíthatod, hogy a kötés mindenképpen erős legyen. Ezután bőséggel nyomj a tükör hátuljára a ragasztóból, hogy mindenhová jusson. Hullámos vonalban haladj a ragasztócsíkkal, így lesz a legegyenletesebb a tartóerő.

Ha nagyobb tükörrel dolgozol, felszögelhetsz egy vízszintes tartólécet is alá, vagy használhatsz maszkoló ragasztószalagot, hogy ideiglenesen megtámassza. Ez egyrészt segíteni fog, hogy biztosan vízszintben legyen, és a jó helyre ragaszd a tükröt, másrészt abban is segít majd, hogy a gravitáció a száradás közben ne húzza lejjebb. A tartólécet csak akkor érdemes leszedni, ha a ragasztó már teljesen megszáradt, a szögelés nyomát pedig ekkor már le lehet glettelni.

Kisebb tükörnél azonban nincsen szükség alátámasztó lécre. A ragasztó felhordása után várj pár percet, majd a tükröt finoman nyomd a helyére. Elég kézzel odaszorítani 4-5 percen át. Ennyi már elég hozzá, hogy megfogja a ragasztó. Ezután elengedheted, de azért időnként ellenőrizd. A teljes száradás ideje 24 óra.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az első ragasztócsíkot 4-5 centire érdemes felvinni a tükör szélétől, és nagyjából 5-7 milliméter vastagon. Ha ennél kevesebb helyet hagysz a szegélynél, akkor a ragasztó a tükör felhelyezésekor kitüremkedhet az élek mentén. Aggodalomra azonban semmi ok. Ezt frissiben még könnyű leszedni egy tisztítókendővel.

Így használd a tükröt tértágításra

Ha jól helyezed el a tükröt, az alkalmas lehet arra, hogy nagyobbnak láttassa a lakásodat. Képeken mutatjuk, hogyan kell felhasználni a tükröket tértágításra.

Tágas tereket varázsoltak az icipici garzonból: így használd a tükröt, ha nagyítanád a lakást

Nézegess képeket!

Elolvasom

A képek forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük