9 bevált tipp, hogy hozzád költözzön
Szeretnél minden reggel együtt ébredni, de a párod még tartózkodik az összeköltözéstől? Tippjeinkkel megváltoztathatod!

beauty and style
Top olvasott cikkek

Nagyanyáink idejében nemhogy az együttélést, de esküvő előtt még az "egy ágyban alvást" sem nézték volna jó szemmel. Így nem volt meglepő, ha csak a lagzi után derült ki, hogy az újdonsült férj a szennyesláda és a konyhabútor helyett sokkal fontosabbnak tartja például az új LGT-lemez beszerzését...

Mindennek vége?

Ma már nem kell megküzdeni a rokonokkal, esetleg az egész faluval, hogy a szerelmesek egy fedél alatt élhessenek hivatalos papír nélkül, ám ennek ellenére sem fenékig tejfel a dolog: a férfiak ugyanis - természetesen tisztelet a kivételnek - manapság szinte rettegnek attól, hogy elkötelezzék magukat.

Az összeköltözés a szemükben egyenlő a szerda esti focimeccs-nézés hagyományának eltörlésével, a különböző fizikai kísérletek - melyek témája a "hány nap után mászik be a zokni a mosógépbe" - kudarcba fulladásával, és azon kényelmes helyzet végleges megszűnésével, amelynek keretében anyuci minden nap friss ételt tett a kisfia elé, majd el is mosogatott utána.
De bármennyire is retteg a férfi az összeköltözéstől, ha benned már igencsak mocorog a fészekrakás ősi ösztöne, ne törődj bele! Vesd be tippjeinket, és meglátod, egy hónap múlva bőrönddel kopogtat majd!

Kövesd az aranyszabályt!

Hogy melyiket? Amelyik azt mondja, hogy a pasi szívéhez a gyomrán keresztül vezet az út. És hogy hogyan csináld? Mi sem egyszerűbb: ha elárulja a kedvenc ételét, mondd neki, hogy éppen az a specialitásod, majd szerezd be a receptet - esetleg egy családi ebéd során az anyukájától -, és főzd meg neki. Ettől biztosan felcsillan a szeme! Ha viszont nem vagy egy konyhatündér, akkor is igyekezz annak feltüntetni magad: a kerti partik alkalmával igyekezz mindenben segíteni, tüsténkedni a grill körül, hiszen a háziasság a férfiak szemében nagyobb előny, mint a szilikoncici meg a műköröm...

Érezze magát otthon!

Biztos te is tapasztaltad, hogy bizonyos lakásokban szinte azonnal természetesen viselkedsz, ahogy belépsz, míg másutt feszengsz, zavar a hely légköre. Ha szeretnéd, hogy a pasid összeköltözzön veled, akkor teremts olyan környezetet, amiben jól érzi magát. Ennek egyik alapja, hogy legyen átlátható, kellemes rend a lakásodban: nem túl vonzó, ha mindig a konyhában várakoztatod, míg összepakolsz a nappaliban. Másodsorban ügyelj arra, hogy a kezdetektől legyenek saját dolgai! Jelölj ki számára papucsot, fogkefét és törülközőt! Hidd el, értékelni fogja a gondoskodást!

Kémkedj!

A "Nézd meg az anyát, vedd el a lányát!" mondás a mai napig érvényes, ráadásul nem csak a nők esetében. Ha ugyanis megismered kedvesed édesanyját, az sokat segíthet abban, hogy megtudd, hogyan csavarhatod végleg az ujjad köré. Egy férfiról nagyon sokat elárul, hogy milyen az édesanyja, és milyen a köztük lévő viszony, hiszen mindez hatással van a női szerepekről és a családról alkotott világképére.
Ha akkora előnyben vagy, hogy nemcsak bemutatott a szüleinek, de sokszor meg is fordulsz náluk, akkor könnyen feltérképezheted az ottani viszonyokat - kinek a feladata a mosogatás, és kié a kutya sétáltatása -, és "átmásolhatod" azt a saját életetekre. Ha elváltak a szülei, vagy más problémák voltak a családjában, akkor valószínűleg nehezebb lesz meggyőznöd az összeköltözésről, viszont ha a mai napig szent a vasárnapi családi ebéd, akkor valószínűleg párod is családcentrikusabb.

Fogadd el, barátok voltak, vannak és lesznek

Tény, hogy a pasik szeretnek - nemcsak hétvégén, hanem hétköznap is - együtt bandázni a haverokkal, legyen az összejövetel oka akár focimeccs, akár az aktuális kütyü szerelése. Fogadd el, hogy azokon az estéken a párod szívesebben foglalkozik a néha sörszagú, borostás, alpári vicceket mesélő alakokkal, mint veled. "Mindenkiben van valami jó" alapon ilyenkor tedd félre a házisárkány-éned, és próbálj megbarátkozni velük. Ha helyet engedsz nekik az életedben, akkor a szerelmed sem fogja úgy érezni, hogy ha összebútorozik veled, azzal egyszerre le is kell mondania a haverokról.

Őrjítsd meg, és csavard az ujjad köré!

Hogy a pasid ne ijedjen meg a házasság előszobájától, azaz az összeköltözéstől, érd el, hogy őrülten belédessen, és úgy érezze: nem szabad elszalasztanom ezt a nőt! Ezt persze könnyebb elképzelni, mint megvalósítani, ám néhány egyszerű tippel talán sikered lehet:

  • A kapcsolatban is legyél önmagad, ne vedd át a másik személyiségét!
  • Ne telepedjetek egymásra, mindig legyen saját szabadidőtök!
  • Maradj titokzatos és szexi! A fürdőszobát hagyjátok meg intim területnek, ne hagyd el magad, még otthon sem!
  • Tudd, hogy kivel jársz! Ha egy macsó a zsánered, nehéz lesz rávenned a házimunkára...
  • Éreztesd vele, hogy nélkülözhetetlen: ha becsavar egy villanykörtét, tegyél úgy, mintha legalábbis egy atom-tengeralattjárót épített volna a szoba közepén!
Ezt is szeretjük