Így tudod lefagyasztani a tojást: megvan a trükkje, amitől működik
A héjában tilos, mert szétreped, és tönkremegy, másként azonban működhet.

nagykep?cikkid=169053&kep=tojas-sargaja1-lead
Ez is érdekelhet

Második Esély a Procter and Gamble segítségével (x)

Kirándulnál egyet a családdal vagy csak fitten tartanád magad? Esetleg bebringáznál a munkahelyedre? Válaszd a Riverside 500-at! (x)

Mádai Vivien, Ördög Nóra és Tatár Csilla a Triumph tavaszi kampányában tündökölnek (x)

Tavaszi feltöltődés Burgenlandban (x)

beauty and style

Szuper trükkök, amiket ismerned kell, ha fested a körmöd: leegyszerűsítik a dolgod »

Különleges úti célok Magyarországon nászutazóknak: ha hazai tájakon kezdenétek a közös életet »

Diana hercegné klasszikus sminkje ma is divatos: leheletfinom és nőies »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Mint ahogy a mikrohullámú sütőbe is tilos betenni, az egész tojást héjában nem szabad lefagyasztani, amellett ugyanis, hogy ettől romlik az állaga, a folyadék megfagyva szétrepeszti a héjat. Ha ennek ellenére sem szeretnél lemondani a tartósítás ezen módjáról, szerencsére bevethetsz más módszert is, mely által nem kell szembesülnöd előbbi problémával.

Számos helyen olvasni a jégkockatartós módszerről, mely valóban beválik, alkalmazása során pedig csak annyit kell tenned, hogy a tojásokat feltöröd, és csak a belsejüket fagyasztod le, a tojások tartalmát egyenként egy-egy rekeszbe töltve. Ahhoz, hogy megmaradjon a tojás textúrája, mindegyikre tegyél egy csipet sót vagy cukrot, attól függően, mihez szeretnéd majd felhasználni. Süteményekhez érdemes a cukros verziót választanod.

Van, aki szerint jobb a sárgáját és a fehérjét külön rekeszekbe téve lefagyasztani, míg mások arra esküsznek, hogy minden egyes tojást megkevergetnek kissé, hogy a sárgája és a fehérje elegyedjen. Bármelyiket választod is, fontos, hogy ne fagyaszd le a tojásokat, ha már nagyon közel van a lejáratuk, emellett csak sütéshez-főzéshez használd őket, vagyis nyersen később sohase, csak olyan receptekhez, amelyek esetében hőkezelésen esnek át.

Cikkünk a Brightside.me ötlete alapján készült.

Ezt is szeretjük