Tudtad, hogy ezeket mind tilos betenni a fagyasztóba?

Tönkreteszi őket

Bizonyos élelmiszereket nem célszerű lefagyasztani.

Ahogy vannak bizonyos tárgyak, melyeket egészséged és biztonságod érdekében tilos betenni a mikrohullámú sütőbe, vagy éppen olyan ételek, amelyeknek árt a hűtőszekrényben való tárolás, olyanok is akadnak, amelyeket fagyasztani nem célszerű, legyen az ok a használhatatlanná válás vagy csak az állag és az ízélmény romlása.

Bármilyen praktikus is a fagyasztó a tartósítás, ezáltal pedig a spórolás szempontjából is, jobb, ha a következő esetekben nem használod. Kattintsd végid a képeket, a The Huffington Post tanácsai közül válogattunk!

A tojás a fagyasztás során tönkremegy, az állagromlás mellett a benne található folyadék meg is fagy, ami szétrepesztheti a héjat. Kiolvasztás után gyakorlatilag használhatatlanná válik minden tojás, legalábbis, amit nyersen teszel a fagyasztóba.

Míg például meggyet, bogyósgyümölcsöt szokás lefagyasztani, hogy aztán többek között turmixok, sütemények készüljenek felhasználásukkal, az olyan friss zöldségeket és gyümölcsöket, melyeknek magas a víztartalmuk, és eredeti állaguknak megfelelően szeretnéd felhasználni őket - ilyen lehet például az uborka -, ne tedd a fagyasztóba, a jegesedés miatt ugyanis jelentős mértékben megváltozhatnak, és ízüket is elveszíthetik.

Sajtot se tegyél a fagyasztóba - a puhább típusok esetében ez víztartalmuk miatt lehet problémás, a keményebb sajtok pedig kiolvasztás után úgymond lisztessé válhatnak, szétporladhatnak, széteshetnek.

Ha a zöld leveles zöldségeket frissen, ropogósan szeretnéd felhasználni, soha ne tedd a fagyasztóba, mert fonnyadttá, puhává válnak. Más a helyzet, ha a későbbiekben főzéshez, ízesítéshez szeretnéd használni őket, például akár a spenótot vagy a medvehagymát.

A tejet nem érdemes fagyasztással tartósítani, kiolvasztás után ugyanis darabos, csomós lehet - esetleg akkor lehet megpróbálni, ha a későbbiekben főzéshez használnád fel, ám ebben az esetben sem kifejezetten ajánlott.

Bár nem élelmiszer, fontos tudni, hogy soha ne tegyél be úgy a fagyasztóba lezárt üveget, hogy az csordultig tele van, bizonyos folyadékok fagyás során jelentkező térfogatváltozása ugyanis szétrepesztheti az üveget.

A Huffington Post javaslata szerint az egész krumplit sem célszerű betenni a fagyasztóba magas víztartalma miatt, érdemes inkább hűvös, száraz helyen tárolni. Ha mégis betennéd, előtte inkább főzd meg. Az eredeti cikkben szereplő teljes listáért kattints ide!

Milyen gyakran kell törölközőt és ágyneműt mosni?

Te milyen gyakran mosol törölközőt? Milyen gyakran cseréled az ágyneműt, és milyen időközönként vízkőmentesíted a mosógépet? Bár csak iránymutatás, kattints a tanácsokért!

Milyen gyakran kell törölközőt és ágyneműt mosni? A legtöbbször feltett kérdések

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük