Tudtad, hogy ezeket tilos betenni a hűtőbe? Többet ártasz vele, mint használsz!

Vannak olyan ételek, amelyeket rossz ötlet hűtőben tárolni.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az ételek frissen tartása érdekében a legtöbb megvásárolt alapanyagot hűtőben tároljuk, pedig nem mindegyiknek tesz jót a hideg. Bizonyos ételek elvesztik jellegzetes ízvilágukat a hűtőszekrényben, sőt, olyanok is vannak, amelyeknek a minőségét is komolyan rombolja a hűtött környezet. Ha kíváncsi vagy, melyek ezek, nézd végig a következő képeket!

A lehűtött vaj nem csupán az ízét veszti el a hűtőben, de annyira megkeményedik, hogy kenni sem lehet. Mivel a boltban kapható vajak pasztörizáltak, nem követsz el nagy hibát, ha a konyhapulton lefedve tárolod az alapanyagot. Egy-két hétig eláll, persze ha már savanyúnak érzed, ne fogyaszd tovább.

A sajtok szintén íztelenné válnak, ha hideg éri őket. Ezért bármilyen finomságot vásárolsz - még a klasszikus trappistát is -, érdemes egy fatálra helyezni, és letakarva a hűtőn kívül tárolni, hogy addig is, míg elfogy, tovább érlelődjön.

A zöldségestől hazaérve a paradicsom mindig a hűtő aljában landol, pedig ennek sincs szüksége hűtésre. A hideg megváltoztatja a zöldség szerkezetét, ezért érezni azt sokszor vízízűnek.

A kolbász nem szereti a nedvességet, nem véletlen, hogy vidéken is csupán a kamrában, egy szögre felakasztva tárolják. A hűtőben könnyen megpenészedhet, ezért jobb, ha te is száraz helyen tartod.

Hideg hatására a méz kikristályosodhat, már csak ezért sem lenne szabad hűtőbe tenni, de a hűtőn kívüli tárolás mellett szól az is, hogy a méz szoros kupak alatt gyakorlatilag bármeddig eláll.

Egyre többen teszik a kenyeret is a mélyhűtőbe, hogy mindig legyen otthon friss vekni, de kiolvasztás és felmelegítés után nagyon könnyen szikkadttá és szárazzá válik. Érdemes inkább leszaladni a sarki éjjelnappaliba, ha kifogytál belőle.

A vörösbor aromája és ízvilága szobahőmérsékleten adja ki magát igazán - kár lenne hűtőben tárolni, mert így elveszti zamatát. A fehérbor ellenben bátran hűthető, ennek nem lesz baja a hidegtől.

Így szagtalanítsd a hűtőt!

A hűtőben kialakult sajátos szagot nem kell elviselned: így szüntesd meg anélkül, hogy ki kellene mosni!

10 természetes szer, ami magába szív minden szagot a hűtőben

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük