4 ötletes virágdekoráció
Csempészd a nyarat lakásodba!
Az egész lakást teleraknád virágokkal, de eleged van az unalmas csokrokból? Használd tippjeinket, és légy kreatív!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Tavasszal az ember nemcsak a természetbe vágyik, hanem egyben arra is, hogy valahogy becsempészhesse a természetet az otthonába. Akik egyébként is számtalan cserepes növénnyel élnek együtt, némi előnyt élveznek, ám azoknak sem kell lemondaniuk a természet közelségéről, akik nem mesterei a szobanövényeknek.

A tavasz ugyanis nemcsak a friss levegő és a cirógató napfény időszaka, hanem a virágoké is, amelyek segítségével, no meg egy kis kreativitással ötletes dekorációkat készíthetsz az otthonodba.

Ráadásul mindehhez nem is kell más, mint többek között egy-két formásabb váza vagy üvegedény, és a kedvenc frissen vágott virágaid, az ötletet ugyanis mi adjuk!

Tulipánok minimálban

A lakberendezési stílusok között manapság még mindig az egyik legnépszerűbb a minimál, amely leegyszerűsített formáinak, és a számára szükséges tárgyak és bútorok minimális számának köszönhetően a hatalmas loftok mellett akár aprócska garzonokban is alkalmazható. És bár a minimál jegyeit elsősorban az építészet és a belsőépítészet használja, semmi rossz nem sülhet ki abból, ha ezen stílusjegyekkel a nappaliba kerülő virágkompozíciót is felruházod. Ha tehát nem kedveled a hatalmas, buja csokrokat, nincs más dolgod, mint egy kis "szögletességet" belevinni a dologba, elsősorban egy kocka alakú, üvegből készült vázával és egy darab, a virágkötészetben használt habszivaccsal, azaz oázissal.

Ez utóbbiból vágj egy akkora négyzetet, amekkorát be tudsz szorítani a váza aljába, majd az egyenlő szárúra vágott tulipánokat szurkáld bele óvatosan a szivacsba úgy, hogy szorosan álljanak egymás mellett. Töltsd tele az egészet vízzel, majd egy nagyobb zöld levelet tekerj körbe a vázán, és rögzítsd zöld raffiával vagy szizállal.

Margaréták elfoglalt embereknek

A virágkompozíciók egy részének elkészítése kissé időigényes, ám ha rohanó életet élsz, és alig akad szabadidőd arra, hogy az otthonodat szépítgesd, akkor a következő ötlet neked való. Ahhoz ugyanis, hogy virágokkal rakd tele az otthonod úgy, hogy közben elszakadj a hagyományos dekorációktól, elég csupán öt perc, valamint öt-hat dekoratív, aprócska fém vödör, no meg ugyanennyi szál margaréta. A virágok szárát vágd olyan rövidre, hogy a vödörbe helyezve nem dőljenek el, majd állítsd őket egyesével a vízzel teli vödröcskékbe. Ezután már nincs más dolgod, mint az ablakpárkányon sorbatenni őket, és gyönyörködni a szépségükben.

Fénylő gerbera-medence

Jó, ha tudod, hogy a virágokat nemcsak önmagukban használhatod az otthonod szépítésére, hanem más dekorációs kellékekkel is variálhatod őket. Sőt, minél különlegesebb megoldásokat választasz, annál izgalmasabb hatást érhetsz el. Ez utóbbi érdekében első lépésként érdemes már a vázát is valami mással helyettesíteni, és a virágok kapcsán sem kizárólag csak a szárukkal együtt gondolkodni. Akkor hogyan?
Váza helyett ez esetben használj egy laposabb üvegtálat, a választott virágok - lehet bármilyen, de a legmegfelelőbbek a gerberához hasonló, laposabb virágú, egyenes szirmokkal rendelkező fajták - szárát pedig metszd le közvetlenül a virágfej alatt. Az üvegtálat töltsd meg vízzel, majd helyezd rájuk a virágfejeket, és tegyél közéjük néhány színben és méretben passzoló úszógyertyát. Így nemcsak dekoratív és hangulatos asztali díszt készíthetsz, de a vázán és a hervadó virágok lepotyogó szirmain is spórolhatsz.

Instant csokor pillanatok alatt

Természetesen a saját kezűleg készített csokor a legegyedibb, van azonban olyan, amikor az embernek kompromisszumot kell kötnie. Ha nincs időd egy egész csokor összeállítására, valamivel azonban díszíteni szeretnéd az asztalt, akkor nem marad más, mint a virágboltban előre összeállított csokor - na meg egy kis kreativitás. Az egyediségről ugyanis ebben az esetben sem kell lemondanod, néhány ügyes trükkel ugyanis a sablon virágcsokorból is különlegeset varázsolhatsz.

Hogyan? A kész csokrot helyezd egy vízzel teli, henger- vagy kocka-alakú vázába, majd a vízbe tegyél annyi fehér, vagy a csokor domináns színéhez illő - lehetőleg közepes méretű - gyöngyöt, amennyit csak tudsz. Ez már önmagában jól mutat, ám ha a gyöngyökből néhányat vékony drót segítségével még a virágok közé is tűzöl, akkor biztosan nyert ügyed van.

Ezt is szeretjük