5 bevált tipp a szerelemért

A feng shui segít

Itt a forró nyár, de te még mindig egyedül tengeted a napjaidat? Ne keseregj, inkább használd a feng shui erejét, és találd meg a nagy Őt!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Azt mondják, tavasszal nemcsak a természet kezd zsongani, hanem a hormonok is - nem véletlenül lepik el a parkokat, a padokat és a kávézókat az egymás kezét szorongató, friss szerelmesek. Ekkor még az is párra lel, aki addig magányosan tengette a napjait - legalábbis többségük. Szép számmal akad azonban olyan, akit valahogy elkerül Ámor nyila.

Ha te is azok közé tartozol, akikre nem talált rá a szerelem tavasszal, viszont unod az egyedüllétet, akkor itt az ideje, hogy kezedbe vedd a dolgok irányítását! Ám ahelyett, hogy hódító körútra indulnál, inkább használd a feng shuit, és segítségével hass egy kicsit a szerelmi életedre! Hogyan? Pofonegyszerűen!

Itt a takarítás ideje!

Egy alapos porszívózás persze minden lakásra ráfér, most azonban nem arra buzdítunk, hogy vedd a kezedbe a tollseprűt: a tér megtisztítására elsősorban a pozitív energia szempontjából van szükség. Első lépésként a báguá térkép segítségével keresd meg a lakásod azon részét, amely a feng shui szerint a szerelmi életeddel áll kapcsolatban: képzeletben fektesd a térképet a lakásod alaprajzára, majd nézd meg, hogy a bejárattól indulva melyik helyiséget takarja a térkép jobb felső sarka.

Ha megvan, akkor első lépésként nincs más dolgod, mint alaposan rendbetenni az egészet, legyen az a konyha, vagy éppen a háló: légy kíméletlen, és minden olyan tárgyat gyűjts össze, amelyet kevésbé kedvelsz, vagy rossz, esetleg kellemetlen emlékeket idéz fel benned, majd az egészet dobd ki, vagy tedd el a szekrény mélyére. Ezek után tegyél alaposan rendet, hiszen a feng shui szerint a rendetlen helyiségek csak a negatív energiát vonzzák.

Ép otthonban ép lélek!

A feng shui úgy tartja, hogy az ember és közvetlen környezete, beleértve az otthonát is, kölcsönös kapcsolatban áll egymással, és hogy a lakás egyes részei az emberi test bizonyos részeire lehetnek hatással.

14 káros tárgy a lakásban a feng shui szerint

Nézegess képeket!

Elolvasom

Egy dugulás a fürdőszobában például hosszútávon a bélrendszer gyengeségéhez vezethet, míg a törött ablaküveg javítás nélkül a szem megbetegedését okozhatja. Éppen ezért nagyon lényeges, hogy minden ilyen jellegű hibát orvosolj, a lakásodnak főként azon a területén, amely a magánélettel áll kapcsolatban.

A "kezeletlen" repedések, elromlott csapok vagy javításra váró csövek ugyanis amellett, hogy az egészségi állapotodat is befolyásolhatják, a negatív energiát is vonzzák, amely csak gátolni fog abban, hogy valaha is sikeres legyél a magánéletedben.

Rendezkedj!

Miután alaposan kiürítetted a helyiséget, második lépésként a bútorokat kell szemügyre venned, és végiggondolnod, hogy valóban jó helyen vannak-e. A tökéletes hely megválasztásának szintén a pozitív energia szempontjából van szerepe: a feng shui szerint a chi, azaz az egyetemes létért felelős éltető energia ugyanis csak akkor tudja kifejteni a hatását, ha mindenhol jelen lehet, és minden térben szabadon mozoghat. Ha akadályokba ütközik, akkor akár elillanni is képes, éppen ezért nagyon lényeges, hogy a helyiségeket ne zsúfold tele!

Igyekezz a bútoroknak úgy helyet találni, hogy körbejárhatók legyenek, vagy legalább ne akadályozzák a kényelmes közlekedést. Ha ugyanis a chi nem mozoghat szabadon a lakásod azon területén, amely a szerelmi életeddel áll kapcsolatban, akkor azon se csodálkozz, ha ez utóbbi nem úgy alakul, ahogy szeretnéd!

A 15 legnagyobb lakberendezési hiba

Nézegess képeket!

Elolvasom

Óvatosan a színekkel!

Minél színesebb az otthonod, annál jobb, a mértékletesség azonban itt is nagyon fontos! A túl sok erős árnyalat akár zavaró is lehet, nem is beszélve arról, hogy ha nem illeszkednek az adott terület színéhez, akkor akár kárt is tehetnek. Éppen ezért fontos, hogy ha nem is szeretnéd teljesen átfesteni azt a helyiséget, amely a szerelmi életeddel kapcsolatos, legalább néhány tárgy, függöny vagy takaró legyen megfelelő árnyalatú. A szerelem területének jellemző színe a piros, ezért minden ilyen árnyalatú tárgy jól jön itt, de az is segítség lehet, ha tárgyak beszerzése helyett az egyik falat átfested a piros valamelyik árnyalatával. Arra azonban ügyelj, hogy ne legyen minden egyszínű, és túl sötét se, az ugyanis inkább gyengíti, mintsem erősítené a szerelem területét.

Ne feledkezz meg a szimbólumokról!

Az egyes életterületeidre a feng shui által fontosnak tartott szimbólumok megfelelő megválasztásával tudsz a leginkább hatni. Ahhoz tehát, hogy egy kicsit lendíts a magánéleteden, a szerelem területének dekorálására is nagyobb hangsúlyt kell fektetned. A növények tekintetében szabadulj meg a szúrós, tüskés egyedektől, és válassz helyettük kerek levelű fajtákat! Minden olyan tárgyat és fényképet rejts el a szekrény mélyére, amelyek a magányra emlékeztetnek, vagy amelyek fájó emlékeket juttatnak eszedbe, és helyettesítsd őket páros dolgokkal, például kétágú gyertyatartóval vagy szerelmes párokat ábrázoló képekkel.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ha nem akarsz sokáig egyedül maradni, akkor ügyelj arra, hogy mindenből kettő legyen a helyiségben: ha a szerelem területe a fürdőszobára esik, akkor két törölköző, a konyha esetében két kávésbögre, a hálószobába pedig két éjjeli lámpa.

+tipp: A rendrakás, a megfelelő színek és tárgyak alkalmazása mellett nagyon fontos, hogy lelkileg is készen állj a változásra. Igyekezz lezárni magadban a múltat, és nyitni az új felé! Ennek hiányában ugyanis se a piros szín, sem pedig a páros dolgok nem fognak segíteni...
Ezt is szeretjük