Ezért nem működnek a párkapcsolataid!

A bejárati ajtó rendkívül fontos szerepet tölt be a lakásban a feng shui szerint. Akár a magánéletedre is hatással lehet.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A feng shui filozófiája igen egyszerű, és, ha betartod a szabályokat, valóban minőségi javulást tapasztalhatsz a párkapcsolatodat illetően is. A chi energia képes ugyan áthatolni a falakon, de a legkönnyebben az ajtó- és ablaknyílásokon át közlekedik. A bejárati ajtó meghatározza, miként lép be lakásodba, illetve miként távozik onnan az energia, ezért kap ilyen fontos szerepet.

Amikor a bejárati ajtó kinyílik, a chi energia nagyobb koncentrációban hatol a házadba.

Saját chi energiáddal ilyenkor olyan hullámokat keltesz, mint amikor kézzel vizet hajtasz át egy nyíláson. Miután beléptél a lakásba, energiád eltolja a már ott lévő energia egy részét, és ez további energiamozgást indukál. Ugyanez igaz akkor is, ha kilépsz a házból. Minél többet közlekedsz az ajtón, annál nagyobb a pozitív energiaáramlás az otthonodba. Viszont nem mindegy, hogy a bejárati ajtó többek között milyen tájolású, illetve milyen színű.

Az ajtó helyzete meghatározza a chi minőségét

A bejárati ajtó elhelyezkedése határozza meg, milyen energia lép át rajta. Ha például otthonod középpontjához viszonyítva keletre helyezkedik el, elsősorban a keletre jellemző, aktiváló, karrierépítéssel kapcsolatos energiát engedi be. Fontos az is, milyen irányba néz a bejárati ajtó.

Ahol az elhelyezkedés és az irány nem ugyanaz, az elhelyezkedésnek van nagyobb szerepe. A középponttól keletre fekvő, de délkeletre néző ajtón például elsősorban a keletre és csak kisebb mértékben a délkeletre jellemző energia jut be.

Töltsd le, nyomtasd ki!
A bágua-térkép segít meghatározni, hogy milyen irányban helyezkedik el a bejárati ajtó. Kattints ide, és használd!

A kedvező helyzetben lévő bejárati ajtó jelentette előnyöket akkor aknázhatod ki igazán, ha közvetlenül a szabadba nyílik.

14 tárgy, ami elhozza a boldogságot

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ha például a lakás középpontjához viszonyítva északnyugatra helyezkedik el, ugyanebbe az irányba néz, és életed rendezett, előmeneteled töretlen, akkor az ajtód kedvező helyzetben van. Az olyan környezet, mely intenzívebb chi energiát szállít otthonod felé, előnyödre válik az élet minden területén, és erősíti a párkapcsolatodat is.

A legkedvezőtlenebb helyzetű az északkeletre néző bejárati ajtó. A ház éles, gyorsan mozgó chi energiának lesz kitéve, mely betegséget, párkapcsolati konfliktusokat eredményezhet. Ez esetben a bejárati ajtóhoz vezető kanyargós, dús növényzettel közrefogott ösvény elnyelheti a küszöbhöz szállított negatív energiát, és a sok növény a chi energiát is lelassítja. A kedvezőtlen fekvést ellensúlyozhatod továbbá fényesre festett ajtóval vagy fémbetétekkel, melyek képesek visszatükrözni a káros energiát.

Hozd ki a legtöbbet az ajtódból színekkel!

Ha megismered otthonod középpontjához viszonyítva a bejárati ajtód helyzetét, akkor azt is megtudhatod, hogy hogyan ellensúlyozd a rossz energiákat, és hogyan áramoltasd helyesen a pozitív chit. A déli fekvés rengeteg aktív energiát szállít, de ugyanakkor túlságosan serkentő lehet. Ha túl sok a vita és a heves érzelemkitörés, a déli bejárati ajtódat fesd világos- vagy sötétzöldre, mely harmóniát teremt. Az ajtó mögé pedig helyezz egy kis faszenet, mely csillapítja a chit.

A délnyugati bejárati ajtó felé nyugodt chi energia áramlik, mely azonban kevésbé stabil. A fekete, vörösbarna vagy szürke szín és a ragyogó, fényes fémbetétek teremthetnek ebben az esetben harmóniát, illetve egy kis tálkában elhelyezett tengeri só. A délkeleti fekvés általában kedvező pozíció, mert elősegíti a kommunikációs készséget és a harmonikus fejlődést. Sötétzöld, kék vagy krémszínű festéssel és fabetétekkel fokozhatod a hatást.

A nyugati fekvés a romantikának kedvez

A keleti ajtó elsősorban fiatal, karrierjüket építő embereknek kedvez, és a ragyogó zöld vagy krémszínű festés és fabetétek teremtik meg a harmóniát a párkapcsolat terén is. Az északi égtáj túlságosan csendes és elszigetelt ahhoz, hogy a bejárati ajtót ide nyisd. Ha mégis ilyen fekvésű, vörös festéssel és fényes fém ajtóbetétekkel, fém szélcsengő használatával serkentheted a chi energiát.

A nyugatról érkező chi energia az élvezetekkel, a romantikával és a bevételekkel hozható kapcsolatba, de lustasághoz is vezet. A fekete, vörös és szürke színű ajtó, valamint a fényes fémbetétek semlegesítik a rossz hatásokat. Az északnyugati ajtó a szervezőkészséget, a vezetői kvalitásokat erősítő energiát áramoltatja. Ahhoz, hogy ez megfelelő legyen, fesd át az ajtót feketére, vörösre vagy szürkére, ha ezzel nem akarsz bajlódni, a fényes fémbetétek itt is harmóniát teremthetnek.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Bármilyen fekvésű is a bejárati ajtód, ha megfelelő mértékben áramlik, vagy megfelelő mértékben áramoltatod a chit, az életed minden területén sikeres leszel, beleértve a párkapcsolatot is.

Cikkünk megírásában Simon Brown Fengsuj a gyakorlatban című könyve segített.

Ezt is szeretjük