Ügyes megoldás szúnyogok ellen: nálad is van otthon a legjobb szúnyogriasztóból

Nem gondoltuk volna, de úgy néz ki, a kávé az új csodamódszer a szúnyogok ellen.

szunyogcsipes
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az idei évben nagyobb a szúnyoginvázió, mint valaha, nem csoda, hogy nemcsak a fújható szúnyogriasztók, de a különböző füstölők és árammal működő szúnyogirtók is fogyóban vannak a boltokban. A legjobb szúnyogriasztó azonban mindenki otthonában megtalálható, mégpedig a kávéfőzőben.

Számos természetes módszerről hallani, amely hatásos lehet a szabadban a szúnyogok elűzésére, ezek java füstöléssel működik, akárcsak az, amit most mutatunk, épp csak az alapanyag furcsa egy kicsit.

Szúnyogriasztás kávéval

Viszonylag kevés embernek jutna eszébe tálra tenni és meggyújtani a kávét, pedig a parázsló őrölt kávé füstjének rovarűző hatása van. Ez az olcsó és természetes módszer azért is jó választás, mert a kávé egyes kutatások szerint csökkenti a nőstényszúnyogok szaporodóképességét is.

kave-egetes-szunyog

A kávés, házi szúnyogriasztóhoz nem lesz másra szükség, mint egy-két kanál őrölt kávéporra, valamint egy olyan tálkára, amelynek nem árt a hő, ez lehet hamutál, virágcserép, de megfelel a kávéscsésze vagy a kistányér is. Ha szabad téren akarod használni a füstölőt, arra is érdemes lehet odafigyelni, hogy a tálkának legyen pereme, nehogy a szél belekapjon a parázsba.

Ha ez megvan, púpozd a kávét a tálra. Kipróbálhatod a használt kávét is, amit már egyszer lefőztél, azonban ezt előtte jól szárítsd ki. Ha elhelyezted a tányérban, cseppents rá néhány csepp grillgyújtó folyadékot, majd egy hosszú gyufával gyújtsd meg.

A kávét ne terítsd szét túlzottan, mert úgy túl gyorsan fog égni, ha viszont púpozva hagyod, hosszan őrzi a parazsat, és jól füstöl. Ha a láng nem alszik el magától, teríts a tál fölé egy nedves rongyot, vagy takard le egy másik kistányérral a tálat, amíg a tűz ki nem alszik. A parázs és a füst elég ahhoz, hogy elűzze a szúnyogokat.

A cikk az ajánló után folytatódik

Perfetto, a kávészemektől az utolsó cseppig

A Dinamica Plus kávéfőző széles receptválasztékának köszönhetően minden napszakban elhozza a perfetto kávé pillanatot. Krémes cappuccino reggel, egy kis plussz energia ebéd után egy espresso társaságában, egy koffeinben gazdag hosszú kávé amikor már csak a napot szeretnéd túlélni. De’Longhi, frissen őrölt kávé minden csészében, bármelyik is legyen a kedvenced.

Promóció

A módszert kisállatok és kisgyerekek közelében csak nagy elővigyázatossággal szabad alkalmazni, mivel az anyag porállagú, könnyen kap bele a szél, és hordhatja szét a parazsat, valamint a forró parázs alkalmas lehet arra is, hogy égési sérüléseket okozzon.

Kávéfolt ellen

Ha a kávé nemcsak a tálba kerül, hanem véletlenül a szőnyegre, vagy a padlóra is, arra is van egyszerű és gyors házi megoldás. Próbáld ki az alábbi hatékony módszerek egyikét.

A képek forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük