Ne vakard, kend be ezzel! Mutatjuk a legjobb szereket szúnyogcsípés ellen

Viszkető szúnyogcsípésre nincs ennél jobb házi szer.

szunyogcsipes-vakar
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egyre több a szúnyog, és egyre kevesebb a szúnyogriasztó a boltokban, hiszen mindenki igyekszik megtalálni a legjobb megoldást, hogy megszabaduljon tőlük. Azonban erre a problémára nem csak a mesterséges szerek nyújthatnak eredményt.

Számos természetes megoldás létezik szúnyogcsípés előttre és szúnyogcsípés utánra is, amely kiválthatja a mesterséges szúnyogirtó szpréket és viszketéscsökkentő kenőcsöket. 

Szúnyogcsípés előtt

Nyáron az ember ritkábban párologtat, hiszen az utolsó dolog, amit szeretne, hogy a párától még melegebbnek érződjön a lakás. Azonban ha van otthon mécseses párologtatód, amely nem juttat annyi gőzt a levegőbe, akkor érdemes kipróbálni az illóolajokat a vérszívók elűzésére.

szunyog-szunyogcsipes

A szúnyogok a legjobban a citromfű vagy a citronella illóolaj illatától irtóznak. Érdemes lehet tehát kipróbálni a Panarom Szúnyogriasztó citronella keverékét. Ebből kell pár cseppet csepegtetni a vízbe, és nyugodtabbak lesznek az esték. Ki lehet még próbálni az illóolaj-tartalmú testre kenhető szúnyogirtókat is, mint amilyen például a Panarom Züm-züm gélje. Ezek szintén teljesen természetesek, és ugyanúgy működnek, mint a boltban kapható spray-k, húsz perccel azelőtt kell bekenni velük a bőrt, hogy az ember kimenne a szabadba. Az illóolaj azonban kiválthat allergiás reakciót, érdemes előtte tesztelni.

És csípés után?

Az illóolajok a csípés után is segíthetnek, különösen a levendula- vagy vadlevendula-olaj, amellyel, hígítva, be kell dörgölni a csípés helyét. Ez enyhít a viszketésen. Arra azonban minden esetben oda kell figyelni, hogy ha bőrön használsz egy illóolajat, hogy az jó minőségű legyen.

A legjobb keverék a szúnyogcsípésre gyerekeknek és felnőtteknek

A cikk az ajánló után folytatódik

Az illóolajokon kívül a kamrában is találhatsz természetes segítséget. A hagyma például enyhíti a viszketést. Mindössze félbe kell vágni és bedörzsölni vele az irritált bőrfelületet. Ha van otthon a növényeid között aloe vera, a levél leve is jó hatással lehet nemcsak az égési sérülésekre, de a csípésekre is. Hűsít, és segít enyhíteni a viszketést.

A cikk elkészültében köszönjük a segítséget és a tanácsokat az Adrienne Feller Cosmeticsnek.

Mire jó a hagyma?

A hagyma nem csak a szúnyogcsípés okozta viszketést enyhíti, ezen kívül is számtalan dologra használható a lakás körül. Nézd meg, mi mindenre jó ez a minden konyhában megtalálható zöldség!

A képek forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük