Melyik napon születtél?
Úgy színezd az otthonod!
A lakásod színei a hangulatodat is meghatározzák. A divatos árnyalatok helyett ezért inkább a jellemednek megfelelő színeket válaszd!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Vannak lakások, ahova belépve kellemetlen érzés fog el és feszengsz, míg máshol azonnal otthonosan érzed magad. Ez sokszor nemcsak a háziak személyétől függ, hanem attól is, hogy milyen árnyalatok uralkodnak az adott lakásban.

A színek különböző hatásai régóta ismertek, sikeresen használják őket különböző terápiákban is, nem beszélve arról, hogy öltözködésed során hangulatodról is árulkodnak.

Lakásod színeit érdemes úgy kiválasztanod, hogy harmonizáljon egyéniségeddel. Hogy melyek azok az árnyalatok és anyagok, amelyek leginkább illenek hozzád, és álmaid lakásában is jól mutatnának? Születési napod elárulja! Ha még nem tudod, a hét mely napján születtél, számold ki öröknaptárunk segítségével.

Hétfő

Színek

Hangulatod ingadozó, ezért a lakásodba leginkább nyugtató és harmonikus színek illenek: válaszd a pasztell árnyalatokat. A bézs, a tört fehér, a kék halvány árnyalati között érezheted legjobban magad. Hogy ne legyen egyhangú a lakás, színes kiegészítőkkel dobhatod fel leginkább. Válassz narancssárga vagy piros párnákat, de egy virágmintás, sok színű függöny vagy sötétítő is jól mutathat a nappalidban. Hálószobádban válaszd a lila egyik erőteljesebb árnyalatát!

Anyagok

A fa sok helyen visszaköszön a lakásodban, még a fürdőszobában is. Szereted a matt felületeket, a csillogás nem a te világod: ahol tudod, terméskővel, téglával díszíted a falakat. Otthonod elmaradhatatlan kellékei a nagy puha párnák, és rojtos szőnyegek.

Kedd

Színek

Szenvedélyes és lobbanékony természetedhez legjobban a piros és narancssárga árnyalatai illenek. Otthonod hangulata leginkább a keleti szerájokat idézi: a meleg, élénk színeket kedveled, de a napsárga is visszaköszönhet például nappalid színében, de a konyhádban inkább visszafogott, halványabb árnyalatokat használj. Kiegészítőkben válaszd a vörösesbarna, és a lila árnyalatait. A hálód hangulatához pedig leginkább a mélyvörös árnyalat, és a nehéz, a föld színeit idéző bútorok illenek.

Anyagok

A hálódba válassz kovácsoltvas ágyat, és selyem ágynemű huzatot, esetleg nehéz, szatén anyagból készült baldahint. A terrakotta színű csempék, a kerámiák a lakás minden részén jelen lehetnek, akár egy szép fényképtartó formájában is.

Szerda

Színek

Rendszerető és tökéletességre törekvő éned a letisztult formákban és árnyalatokban is kiütközik. A tejfehér, sötétbarna vagy fekete színek között érzed jól magad. Egyszerű, pasztell árnyalatú falaidat dobd fel egy érdekes képpel! Színes kiegészítők főleg a konyhádban jelennek meg, szép étkészletek és poharak formájában. Hálószobádban is főleg a nyers színek dominálnak, de mivel itt a fekete inkább kerülendő, színes ágynemű és anyagában nyomott ágytakaró lehet az ideális választás.

Anyagok

Próbálsz mindenhol üveget használni, de a fényesre lakkozott fa felületek is jó választásnak bizonyulhatnak. Anyagokban a strapabírókat keresed, a szövet és a lenvászon felel meg leginkább az igényeidnek. A kerámia vagy a mozaik díszítésű fürdőszobát inkább kerüld, a fekete-fehér kombinációban érezheted igazán jól magad.

Csütörtök

Színek

Szabadságra és függetlenségre vágyó természetedhez leginkább a tág terek illenek. Ezt leginkább légies és könnyű bútorokkal tudod megteremteni, viszont színekben szereted az élénk, másoknak talán túlságosan vibráló színeket. Fehér, bőr ülőgarnitúrádon remekül mutatnak a pink és neonzöld kispárnák, valamint a rózsaszín szintén erősebb árnyalatát tükröző szőnyeg. A sárga és a zöld is jól illik vidám egyéniségedhez, bár a hálószobádban ezek visszafogott, nyugtató árnyalatait válaszd, például az almazöldet.

Anyagok

Nem szereted a nehéz bútorokat, ezért a fémvázas, egyszerű asztalokat, és formatervezett, műanyag székeket válaszd! Az üveg és a lágy esésű függönyök is a légiességet és a tágasságot erősítik. Legszívesebben függőágyban aludnál, de ha helyhiánnyal küzdesz, ne habozz egy fém vázas emeletes ágyat beszerezni!

Péntek

Színek

A kiegyensúlyozottság és békesség megtestesítője van, ezért lakásod akkor tükrözi leginkább személyiségedet, ha a tenger színeivel veszed magad körül. A kék köszön vissza falaid színében, fürdőszobádban viszont inkább a zöldes árnyalatok domináljanak. Minden helyiségbe próbálj egy kis kéket csempészni kék huzatok vagy szőnyeg formájában. A homok színnel harmóniát teremthetsz, és világosíthatod az összhatást. Hálódat viszont inkább a kék lilába hajló árnyalataival bolondítsd meg.

Anyagok

A tengerparti hangulatot idéző rattan nemcsak kiegészítőként mutathat jól. A mozaikok és az üvegtégla fürdőszobád elmaradhatatlan díszítőelemei. A melegséget sugárzó anyagok, mint például a csomózott szőnyeg vagy nagyobb ülő párnák feldobják a lakást.

Szombat

Színek

Szereted a kényelmet és a luxust, bár ezt nagyon visszafogott, hagyománytisztelő formában mutatod meg. Ezért otthonodhoz leginkább a sötét színek illenek, például sötétbarna ülő garnitúra vagy egy gazdagon szőtt perzsaszőnyeg formájában. Néhány részletben az arany is megjelenhet. A kovácsoltvas kiegészítők is állandóságra való igényedet tükrözik. A komor színek a hálószobában bordóval és bézzsel keveredhetnek, de a konyhádban is szakíthatsz a hagyományokkal, hiszen ott jól mutatna egy sötétkék konyhaszekrény.

Anyagok

Hálódban antik, igényesen pácolt bútorokat látnál legszívesebben, de a fa felületek máshol is visszaköszönnek otthonodban. Másik meghatározó anyag a bőr és más nehéz drapériák. Fürdőszobádban sem hajlasz a trendek felé, matt csempe és sötét fából készült szekrény található itt.

Vasárnap

Színek

Nem szeretsz otthon ülni, vidám és nyitott személyiség vagy, ezért lakásodban is inkább kellemes összevisszaság uralkodik: a barackvirágtól a türkiz kékig minden szín megtalálható. A lakás központi része a nappali, itt élénk színek dominálnak, mint a sárga és a piros, de szeretsz játszani a különböző mintákkal is. Egy kis egyensúlyt vihet az életedbe, ha hálószobádat kékre fested. A konyhát a szürke és fémes színek uralják, de itt is jelen van a piros és más vibráló színek.

Anyagok

A Tiffany-üveg vagy a színes üvegtéglák is jól mutatnak a lakás bármely részén.

A konyhapulton és a fürdőszobában pedig a márvány a domináns, de ez az anyag visszaköszönhet a dohányzóasztal felületében is. Egyéniségedhez jól illenek az aranyozott, cirádás felületek.

Ezt is szeretjük