Nem lesz többé kutyaszőr a kanapén: mutatjuk a megoldást
Így lehet eltávolítani a legegyszerűbben a kutya- és a macskaszőrt a kárpitról és a ruháról.

kutya-macska-kanape
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha kisállatot tartasz, biztosan találkoztál már a ruhádon, a kanapén néhány nemkívánatos szőrszállal, mely elárulja az egyszeri szemlélődőnek, milyen színű a kedvenced. Ha nem is könnyű, azért korántsem lehetetlen megszabadulni a kanapén, ruhán gyűlő szálaktól.

Az első lépés mindig az, hogy meg kell próbálni a kihulló szőr mennyiségét csökkenteni, ezt gyakori fésüléssel és sok törődéssel lehet elérni. Ha ez sem elegendő, maradnak a takarítási praktikák.

Macska- és kutyaszőr eltávolítása 

Minden olyan anyag, melynek kicsit is egyenetlen a felszíne, ki van téve annak, hogy az állatszőr megtapadjon rajta, főleg igaz ez a kordbársonyra, a kötött gyapjúra és a hasított bőrre. A statikus elektromosságot gerjesztő anyagok is magukhoz vonzhatják az apró szálakat. Ez nemcsak a ruhaszövetekre igaz, hanem a bútorokra is, amelyekre az állatok felmásznak.

kutya

A bútorokat úgy tisztíthatod meg a legegyszerűbben, ha először jó alaposan kiporszívózod őket a porszívód bútorokhoz való fejével. Közben sűrűn ürítsd ki a porzsákot, hogy végig a legerősebb maradjon a szívóhatás. Ezután használj antisztatikus spray-t, és dörgöld át a bútort egy mikroszálas ronggyal vagy cellulózszivaccsal. Végül porszívózd át újra, és utoljára még egy szösztelenítő rollerrel is szaladj át rajta.

Ha nincs otthon szösztelenítő rollered, használhatsz egyszerű ragasztószalagot is, amit a ragadós végével kifelé tekerj rá a kezedre. Minél gyakrabban takarítod a bútorokat, annál kevesebb szőr lesz a ruháidon, mert a szőr jó része a bútorokról kerül rájuk.

Így szőrtelenítsd a ruhákat!

Először is, használj antisztatikus spray-t, mert ettől könnyebben kijönnek a szálak az anyag rostjai közül, amikor később ruhakefével vagy szösztelenítő rollerrel esel neki.

A cikk az ajánló után folytatódik

Ha a gyapjúpulcsid ment tele szőrrel, használj gőzölőt, vagy tedd be a fürdőbe, amikor zuhanyzol, ez fel fogja lazítani a szálait, és könnyebb lesz kikefélni, vagy rollerrel kiszedni belőle a szőrt.

Fertőtleníteni kell egy betegség után

A szövettel fedett bútorok takarítása nemcsak a kisállatok miatt fontos. Egy betegség után is alaposan ki kell tisztítani például a matracokat, és minden olyan helyet, ahol a beteg sok időt töltött. Mutatjuk, hogyan kerülheted el, hogy visszafertőződj.

Ezt is szeretjük