Ha így teregetsz, nem kell majd vasalnod: gyors, egyszerű módszerek a gyűrődések kiszedésére

Ha nincs a közeledben vasaló, ezekkel a módszerekkel akkor is mindig makulátlan lesz a ruhád.

Vasalás nélkül sima ruha
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egyszerű teregetési módszerekkel és néhány ügyes trükkel sosem fogod kényelmetlenül érezni magad a ráncok miatt, még akkor sem, ha utálsz vasalni.

Nem kell hozzá semmilyen speciális eszköz, és az alábbi módszerek javát akár akkor is kipróbálhatod, ha nem otthon vagy. Életmentőek lehetnek egy üzleti megbeszélés, egy konferencia vagy egy állásinterjú előtt.

Nem mindegy, hogy teregetsz

Ha kezes az anyag, néha nem is kell a ráncokkal utólag bajlódni, elég, ha jól teregeted ki a ruhaneműt. Frissen a mosógépből kivéve jól rázd ki a holmit, így a víz egy része is távozik, és a ráncok is simulnak. Mielőtt a szárítóra tennéd, húzogasd és simítsd ki kézzel is az anyagot, majd a szárítón úgy helyezd el, hogy ne gyűrődjön sehol. Ha nem szeretnél keresztben egy csíkot a pólódon vagy a nadrágod combján, használj csipeszeket. A sarkainál fogva, fejjel lefelé akaszd fel a ruhát.

ruha-vallfa

Vidd magaddal a zuhanyba!

Ha jól teregettél, mégis gyűrött maradt az anyag, vagy a bőröndöt viselte rosszul a gondosan összekészített szett, még mindig folyamodhatsz a gőzhöz. Ez igazából lehet bármilyen gőz, de a legegyszerűbb, ha a ruhát kiakasztod a fürdőbe, mielőtt reggel letusolsz. A meleg pára kisimítja a ráncokat. Csak arra vigyázz, hogy közben ne vizezd össze a ruhát!

Vasaló helyett hajvasaló és lábos

Ha van nálad hajvasaló, az élére vasalt nadrágodat, inggallérodat is szép simává varázsolhatod. A módszer amúgy is jól működik vasaló helyett, de azért egy egész ruha esetében kicsit hosszadalmas lehet a procedúra. Viszont nagyon jól működik a leglátványosabb ráncokon. Szintén jól használható vasaló helyett a lábos. Csak tedd a tűzhelyre, és forralj fel benne egy kis vizet. Amíg a vízből csinálsz egy jó teát, addig a lábos alját használhatód vasalóként a makacsabb ráncokon. Csak arra vigyázz, hogy legyen az edény tiszta, különben lehet, hogy gyűrődésmentes lesz a végén az inged, viszont piszkos is.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Csavard fel!

Az utolsó gyors módszer, amihez nem kellenek különleges eszközök, a felcsavarás. A ruha két oldalát hajtsd be, majd göngyöld fel egy rúdba, és a rudat tedd a matracod vagy az ágyad alá egy éjszakára. Ez a módszer úgy működik, mint a mángorlás. 

Így moss helyesen cipőt!

Nemcsak a teregetésnél kell odafigyelni a jó technikára. A cipőmosásnak is megvannak a maga finomságai, amiket, ha kihagysz, akár tönkre is teheted a lábbelit. Mutatjuk, hogy ápold, hogy sokáig hordhasd őket.

Hogy mosd ki a cipőidet? Így nem megy tönkre egy lábbelid sem

Nézegess képeket!

Elolvasom

A képek forrása: Getty Images Hungary, Pixabay.com.

Ezt is szeretjük