Így használd a színeket a lakásban!

Egy szín képes meghatározni az egész szoba hangulatát.

Dia

 	Bár részben ízlés kérdése, hogy milyen színt vagy színeket választasz otthonodba, nem árt tudnod, melyikkel milyen benyomást kelthetsz, illetve milyen hatással lesz hangulatodra. Ahogy azt sem, hogy mely árnyalatokkal érdemes kiegészíteni. Nézd meg a galériát, és döntsd el, melyik illik leginkább hozzád és lakásodhoz!

Bár részben ízlés kérdése, hogy milyen színt vagy színeket választasz otthonodba, nem árt tudnod, melyikkel milyen benyomást kelthetsz, illetve milyen hatással lesz hangulatodra. Ahogy azt sem, hogy mely árnyalatokkal érdemes kiegészíteni. Nézd meg a galériát, és döntsd el, melyik illik leginkább hozzád és lakásodhoz!

Dia

 	Fehér 	A fehér a tisztaság, a nyugalom, a frissesség színe, emellett egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy tágasabbá, világosabbá, levegősebbé teszi a lakást. Túl steril sem lesz tőle otthonod, élénk, neonszínű kiegészítőkkel például nagyon modern hangulatot teremthetsz, míg pasztellárnyalatokkal kombinálva kiváló alapot ad a vidékies, rusztikus stílusnak. 	Kapcsolódó cikk: 	3 tértágító trükk garzonba, amit a profik is használnak »

Fehér

A fehér a tisztaság, a nyugalom, a frissesség színe, emellett egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy tágasabbá, világosabbá, levegősebbé teszi a lakást. Túl steril sem lesz tőle otthonod, élénk, neonszínű kiegészítőkkel például nagyon modern hangulatot teremthetsz, míg pasztellárnyalatokkal kombinálva kiváló alapot ad a vidékies, rusztikus stílusnak.

Kapcsolódó cikk:
3 tértágító trükk garzonba, amit a profik is használnak »

Dia

 	Zöld 	A színterapeuták és a lakberendezők is szívesen használják a nyugtató, frissítő zöldet. Bármelyik árnyalatát választod is, otthonos és üdítő hangulatot kölcsönzöl vele a szobának. Ha serkentő, pezsdítő színösszeállítást szeretnél, válassz kék vagy pink kiegészítőket, míg a barna társításával nyugodt, pihentető, mégis inspiráló légkört teremthetsz.

Zöld

A színterapeuták és a lakberendezők is szívesen használják a nyugtató, frissítő zöldet. Bármelyik árnyalatát választod is, otthonos és üdítő hangulatot kölcsönzöl vele a szobának. Ha serkentő, pezsdítő színösszeállítást szeretnél, válassz kék vagy pink kiegészítőket, míg a barna társításával nyugodt, pihentető, mégis inspiráló légkört teremthetsz.

Dia

 	Fekete 	Nagy, összefüggő felületeken a fekete komor benyomást kelthet, egy különleges kiegészítőn azonban komoly, modern és nagyon elegáns hangulatot kölcsönöz a szobának.

Fekete

Nagy, összefüggő felületeken a fekete komor benyomást kelthet, egy különleges kiegészítőn azonban komoly, modern és nagyon elegáns hangulatot kölcsönöz a szobának.

Dia

 	Terrakotta 	Pezsgő, életteli, vidám, mediterrán hangulat. A meleg terrakotta akkor illik a nappaliba, ha valóban ez a ház központja, itt zajlanak a legfontosabb események, itt fogadjátok a barátaitokat, itt beszélitek meg a mindennapi dolgokat. A terrakottához jól illenek a természetes anyagok és a természetes színek, a harsány árnyalatok azonban túlságosan rikítóvá tennék a szobát.

Terrakotta

Pezsgő, életteli, vidám, mediterrán hangulat. A meleg terrakotta akkor illik a nappaliba, ha valóban ez a ház központja, itt zajlanak a legfontosabb események, itt fogadjátok a barátaitokat, itt beszélitek meg a mindennapi dolgokat. A terrakottához jól illenek a természetes anyagok és a természetes színek, a harsány árnyalatok azonban túlságosan rikítóvá tennék a szobát.

Dia

 	Rózsaszín 	Elég, ha egyetlen kiegészítőn jelenik meg, a rózsaszín így is képes finom, nőies, bájos hangulatot teremteni. Ugyanakkor világos, letisztult kiegészítőkkel egy modern, stílusos és elegáns szobában is helye van.

Rózsaszín

Elég, ha egyetlen kiegészítőn jelenik meg, a rózsaszín így is képes finom, nőies, bájos hangulatot teremteni. Ugyanakkor világos, letisztult kiegészítőkkel egy modern, stílusos és elegáns szobában is helye van.

Dia

 	Kék 	A kék finom, elegáns, hűvös és tiszta szín. Ha ódzkodsz a narancs árnyalataitól, de kedveled a keleti lakberendezési stílust, használd a kék színt barnával kombinálva. A barna egyébként is jó választás lehet a kék mellé, hiszen melegebbé teszi a hideg színt, de nem oltja ki a kék életteli energiáját.

Kék

A kék finom, elegáns, hűvös és tiszta szín. Ha ódzkodsz a narancs árnyalataitól, de kedveled a keleti lakberendezési stílust, használd a kék színt barnával kombinálva. A barna egyébként is jó választás lehet a kék mellé, hiszen melegebbé teszi a hideg színt, de nem oltja ki a kék életteli energiáját.

Dia

 	Lila 	A lila az elegancia, a spiritualitás, az elmélyülés színe, melyet sokan az erotikával is összefüggésbe hoznak. Nagy felületen csak akkor alkalmazd, ha biztos vagy a dolgodban, de egyetlen bútoron vagy néhány kiegészítőn, barna árnyalatokkal kiegészítve a lila inspiráló, kreatív, meditatív légkört teremt.

Lila

A lila az elegancia, a spiritualitás, az elmélyülés színe, melyet sokan az erotikával is összefüggésbe hoznak. Nagy felületen csak akkor alkalmazd, ha biztos vagy a dolgodban, de egyetlen bútoron vagy néhány kiegészítőn, barna árnyalatokkal kiegészítve a lila inspiráló, kreatív, meditatív légkört teremt.

Dia

 	Piros 	A piros talán az egyik legerősebb, legintenzívebb energiát sugárzó szín. Használatával inspiráló, vidám, cselekvésre ösztönző légkört teremthetsz. Ha nagy felületen szertnél piros színt használni, legyenek kék vagy zöld kiegészítők is a szobában, így a tekinteted megpihenhet. 	Kapcsolódó cikk: 	Milyen színű a kanapéd? Ezt árulja el rólad! »

Piros

A piros talán az egyik legerősebb, legintenzívebb energiát sugárzó szín. Használatával inspiráló, vidám, cselekvésre ösztönző légkört teremthetsz. Ha nagy felületen szertnél piros színt használni, legyenek kék vagy zöld kiegészítők is a szobában, így a tekinteted megpihenhet.

Kapcsolódó cikk:
Milyen színű a kanapéd? Ezt árulja el rólad! »

Dia

	Napsárga	A Nap energiát adó színe fénnyel és energiával tölti fel a szobát, és életvidám hangulatot teremt. Jól illenek hozzá a kék és a fűzöld kiegészítők, de egy kevés piros szín használatával még tovább fokozhatod a melegséget és kreativitást sugárzó napsárga hatását.

Napsárga

A Nap energiát adó színe fénnyel és energiával tölti fel a szobát, és életvidám hangulatot teremt. Jól illenek hozzá a kék és a fűzöld kiegészítők, de egy kevés piros szín használatával még tovább fokozhatod a melegséget és kreativitást sugárzó napsárga hatását.

Dia

 	Türkiz 	A kék és a zöld közötti nagyon élénk, nagyon friss szín pezsgővé és élettelivé teszi a szobát, ám az mégis alkalmas lesz a pihenésre, relaxálásra. A türkiz nagyon különleges, ugyanakkor nagyon erős szín, ezért, ha ezt választod a falakra, csakis semleges színeket használj a szoba többi részén.

Türkiz

A kék és a zöld közötti nagyon élénk, nagyon friss szín pezsgővé és élettelivé teszi a szobát, ám az mégis alkalmas lesz a pihenésre, relaxálásra. A türkiz nagyon különleges, ugyanakkor nagyon erős szín, ezért, ha ezt választod a falakra, csakis semleges színeket használj a szoba többi részén.

Dia

	Okkersárga	A sárgának ez az árnyalata egyszerre varázsol mediterrán, mégis modern hangulatot a szobába. Jól mutatnak mellette a természetes anyagok, például a fa, de a szépen megmunkált kovácsolt vas vagy acél bútorokat is jól párosíthatod hozzá, akárcsak a csillogó textíliák..

Okkersárga

A sárgának ez az árnyalata egyszerre varázsol mediterrán, mégis modern hangulatot a szobába. Jól mutatnak mellette a természetes anyagok, például a fa, de a szépen megmunkált kovácsolt vas vagy acél bútorokat is jól párosíthatod hozzá, akárcsak a csillogó textíliák..

Dia

 	Barackszín 	A barackhoz sokan a bájos, nőies stílust társítják, pedig a lágy, púderszínű árnyalat egy kevés múlt századi eleganciát is csempész a lakásba. Finom anyagokat, elegáns, kényelmes bútorokat válassz hozzá, ha szeretnéd hangsúlyozni a barack előkelő tulajdonságait. 	Kapcsolódó cikk: 	3 romantikus, meseszép dísztárgy, amit te is elkészíthetsz »

Barackszín

A barackhoz sokan a bájos, nőies stílust társítják, pedig a lágy, púderszínű árnyalat egy kevés múlt századi eleganciát is csempész a lakásba. Finom anyagokat, elegáns, kényelmes bútorokat válassz hozzá, ha szeretnéd hangsúlyozni a barack előkelő tulajdonságait.

Kapcsolódó cikk:
3 romantikus, meseszép dísztárgy, amit te is elkészíthetsz »

Dia

	Orgona	A lila egy visszafogottabb árnyalatát nagy, összefüggő felületre, például egy egész falra talán soknak érzed, de, ha kiegészítőkön jelenik meg, könnyed, romantikus és finoman nőies hangulatot teremt a nappaliban. Ha a szoba többi színe semleges, például drapp árnyalatú, könnyebben érvényesül a lágy orgona.	 

Orgona

A lila egy visszafogottabb árnyalatát nagy, összefüggő felületre, például egy egész falra talán soknak érzed, de, ha kiegészítőkön jelenik meg, könnyed, romantikus és finoman nőies hangulatot teremt a nappaliban. Ha a szoba többi színe semleges, például drapp árnyalatú, könnyebben érvényesül a lágy orgona.
 

Dia

	Ezüst	A finom szürke vagy ezüstszín nem csak különleges, de nagyon exkluzív hangulatot teremt a szobában. Bár a szürkéhez sokan az egyhangúságot vagy az unalmat társítják, ez korántsem igaz, ha lakberendezésről van szó - a szürke kifejezetten izgalmas miliőt teremt. Ugyanakkor jó, ha vigyázol a szín használatával, mert nagy felületeken, színes kiegészítők nélkül nyomottá, kedvetlenné tehet.	Kapcsolódó cikk:	4 szín, ami tartósan megbetegíthet »

Ezüst

A finom szürke vagy ezüstszín nem csak különleges, de nagyon exkluzív hangulatot teremt a szobában. Bár a szürkéhez sokan az egyhangúságot vagy az unalmat társítják, ez korántsem igaz, ha lakberendezésről van szó - a szürke kifejezetten izgalmas miliőt teremt. Ugyanakkor jó, ha vigyázol a szín használatával, mert nagy felületeken, színes kiegészítők nélkül nyomottá, kedvetlenné tehet.

Kapcsolódó cikk:
4 szín, ami tartósan megbetegíthet »

Dia

	Barna	Elegancia, luxus és megállapodottság - a csokoládé színe azt sugallja, elérted a céljaidat, stabilan állsz a világban, és elégedett vagy az életeddel, nem sietsz sehová. A melegséget és otthonosságot sugárzó barna szobában tarts színes virágokat, hogy egy kis energiát vigyél a pihentető enteriőrbe.

Barna

Elegancia, luxus és megállapodottság - a csokoládé színe azt sugallja, elérted a céljaidat, stabilan állsz a világban, és elégedett vagy az életeddel, nem sietsz sehová. A melegséget és otthonosságot sugárzó barna szobában tarts színes virágokat, hogy egy kis energiát vigyél a pihentető enteriőrbe.

Ezt is szeretjük
Fotó: