8 láthatatlan tároló aprócska hálószobába
Olyan kicsi a hálószobád, hogy nem találod benne a helyed? Ismerj meg 8 megoldást, mellyel végre uralhatod a káoszt.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A hálószoba tárolóhelyeinek nagy része a ruhák befogadására szolgál, de piperecikkeket, kozmetikumokat, könyveket, dísztárgyakat, személyes iratokat és emléktárgyakat is el kell benne helyezned.

Ahhoz, hogy rendezett és harmonikus legyen a hálószobád berendezése, elsősorban azt kell eldöntened, hogy a holmik közül mi maradhat elöl, és mit kell eltüntetni szem elől. Ezután már nincs másra szükség, mint néhány praktikus tárolóra, ami egyben a hálószoba intim hangulatához is illik.

Mély szekrények és beépített gardrób

Ahogy a nappaliban, a zárt helyen tárolás a hálószobában is megszünteti a rendetlenséget. A legjobb megoldás itt is a beépített bútor, amellyel maximálisan kihasználhatod a rendelkezésre álló helyet, és a legmegfelelőbb tárolást biztosíthatod a holmijaidnak.
Elsősorban olyan szekrényeket érdemes választani, amelyekben egyetlen hosszú akasztós rész helyett több különálló rekesz kap helyet a zárt ajtók mögött: ezeket egymástól függetlenül, rugalmasan használhatod.

A hálóhelyiséget úgy is leválaszthatod, hogy a közfal helyére mély szekrényeket teszel. Így mindkét szoba egy-egy dupla mélységű szerkényhez jut, de csak a fele szélességben, tehát a két szekrény egymás mellett áll, de ellenkező irányba néz.

Kreatív akasztós helyek

Nemcsak több akasztós helyet nyerhetsz, de a teret sem szűkíted le, ha nyitott, görgős ruhatárolókat választasz. A gardróbszekrényt helyettesítő,
vászonoldalú, cipzáros vagy tépőzáras ruhatárolók jó megoldások, hiszen szét lehet őket szedni, illetve félretenni, amikor esetleg nem használod őket. Ráadásul olyan félreeső sarkokban is elhelyezhetőek, ahol szekrények számára nincs hely.

A felakasztható tárolóalkalmatosságok azért hasznosak, mert nem foglalnak el helyet a padlón. Ilyenek például a zsebes tárolók, amelyeket az ajtók belső felére függeszthetsz fel, és cipőket, zoknikat vagy alsóneműket tarthatsz bennük.

Fogasokon, kampókon öveket, sálakat és kalapokat tarthatsz, vagy húzózsinóros zsákokat akaszthatsz rájuk, amelyekben a szennyes ruhát vagy apróbb ruhadarabokat tárolhatsz.

Fűszerszekrények, patikadobozok
Használhatsz nem kifejezetten ruhák vagy ágyneműk számára kialakított tárolóalkalmatosságokat is. A patikaszekrények és a konyhai fűszerszekrények - amelyeket a bolhapiacon vagy régiségkereskedőnél is megtalálhatsz - praktikus kis fiókjaiban olyan apró tárgyakat tarthatsz, amelyek nagyobb helyen elkeverednének. A miniatűr irattartó szekrények, amelyeket eredetileg irodaszerek tárolására terveztek, kiválóan alkalmasak bizsuk, hajcsatok és hajpántok tárolására.

Extra tárolóhelyek

Megszámlálhatatlan egyéb tárolóeszköz segít elrejteni a ruhaneműket, hogy a hálószoba valóban pihenésre alkalmas, stresszmentes hely legyen. A következő megoldások praktikusak, ráadásul bármilyen stílusú hálószobában kivitelezhetőek.

Fiókos szekrények, görgős tárolók

A szabadon álló fiókos szekrények, amelyek extra mély fiókokkal rendelkeznek, a pulóverek tárolására a legalkalmasabbak. Ezeket, valamint azokat a fiókos tárolókat, amelyek kerekeken guríthatók, bárhol elhelyezheted. Élénk színű zománcfestékkel lefestett fém iratszekrényeket is átalakíthatsz ilyen célra.

Kosarak és dobozok

A ritkábban használt tárgyakat praktikus nagyméretű fonott kosarakban vagy faládákban tartanod. Ezekben elhelyezheted az ágyneműhuzatokat vagy éppen a vastagabb pulóvereket, ráadásul a tetejük hasznos rakodóterület vagy ülőhely lehet. Néhány egymásra rakott fonott kosár vagy régi bőrönd alkalmas az adott évszakban nem használt ruhák, illetve más olyan holmik tárolására, amelyekre ritkán van szükség. Nagyon jól mutatnak egy beugróban vagy sarokban.

Tárolóhely az ágy alatt

Lapos műanyag dobozokban is tarthatod a holmijaidat. Ezeket a nagyméretű, görgős, fedeles dobozokat kifejezetten arra tervezték, hogy beférjenek az ágy alá - még az alacsonyak alá is -, és amikor szükséges, könnyen ki tudd húzni őket.
 

Cikkünkhöz a Lakásdekoráció mindenkinek című könyv adott ihletet.

A kötet tartalmazza az alapvető lakás-felújítási technikák - festés-mázolás, tapétázás, csempézés, padlóburkolás - ismertetését lépésről-lépésre leírt útmutatásokkal és illusztrációkkal. Fényképes ötlettárral segít a lakás valamennyi helyiségének berendezésében és dekorálásában a konyhától a hálószobáig. Emellett beavatja az olvasót a stílusok, a színek, az anyagok és a minták műhelytitkaiba.
Praktikus könyv mindazoknak, akik saját kezűleg alakítanák ki álmaik otthonát.

Kiadja a Reader's Digest.
Ára 7990 forint.
A könyvet itt rendelheted meg.
Ezt is szeretjük