Így készíts házilag szemüvegtisztítót: egyszerűbb, mint gondolnád!
Nemcsak speciális folyadékot használhatsz.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szemüveg tisztasága nem csupán esztétikai kérdés, ha szennyeződés, ujjlenyomat vagy éppen por borítja, nem funkcionál úgy, ahogy kellene, ami a látásodat is ronthatja, előbbiek nem megfelelő eltávolítása emellett kárt is tehet a lencsében.

Vizet és szappant is használhatsz

A hagyományos, üvegből készült szemüvegek tisztítására sokan javasolják az ablaktisztítót vagy éppen a mosogatószert, fontos azonban tudni, hogy ezek a modernebb, speciális, például antireflex réteggel ellátott felületet akár károsíthatják is.

Egyszerű, speciális rétegekkel el nem látott szemüveglencsét nagyanyáink praktikái szerint szappanos vízzel vagy egyszerűen csak vízzel is le lehet mosni, utána pedig kifényesíteni, fontos azonban, hogy utóbbihoz ne használj papír zsebkendőt, durva szövésű kendőt, illetve rongyot, amely vonzza a port, vagy a lehető legkisebb mértékben is poros, ezek ugyanis karcolást okozhatnak.

Érdemes beszerezned speciális szemüvegtisztító kendőt, azonban ezzel is óvatosan dörzsöld át a lencsét. Fontos továbbá, hogy lehetőleg sohase szárazon kezdd el tisztítani a szemüveget, speciális bevonattal rendelkező lencsék esetében pedig a házi módszerek helyett érdemes tisztítófolyadékkal dolgoznod.

Ezt tilos ecettel tisztítanod!

Íme, hét dolog, aminek többet ártasz vele, mint használsz. Kattintsd végig a képeket!

Ezt is szeretjük