Ezért ne öntsd ki a maradék sört! Hihetetlen, mi mindenre felhasználhatod
A megmaradt, állott sör sokoldalúan felhasználható.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nem ritka eset, hogy a nyári lazítások, kerti grillezések végeztével marad egy kevés sör a poharak, üvegek alján, amit azonban sokan bosszankodva öntenek ki a mosogatóba - ahelyett, hogy kiaknáznák azokat a sokoldalú lehetőségeket, amelyeket a háztartás különféle területein jelenthet.

Így ápold a növényeket sörrel!

Az állott, szénsavmentes sör kiváló szer például a növények ápolására, legyen szó öntözésükről vagy éppen leveleik megtisztításáról, áttörléséről.

A maradék sört önmagában, de vízzel keverve is a növények földjére öntheted - fontos, hogy szénsav már ne legyen benne -, a benne található anyagok ugyanis jótékony táplálékot jelentenek a virágoknak és a zöld levelű kis csodáknak.

A balkonnövények esetében, különösen a muskátlinál, szinte csodát tesz, ha rendszeresen víz és sör keverékével öntözöd őket.

Mindemellett érdemes a növények leveleit is állott sörrel áttörölni - egyszerűen márts bele egy vattapamacsot -, így amellett, hogy a port is eltávolítod róluk, csillogóvá és egészségessé varázsolhatod őket.

De másra is használhatod

A megmaradt sörnek a konyhában is hasznát veheted, ha például a húst sörrel pácolod, puha és omlós lesz.

Emellett a kártevők ellen is hatékonyan védekezhetsz segítségével, a meztelen csigáknak például csapdát készíthetsz egy félbevágott, sörrel felöntött műanyag flakon földbe ásásával.

Csináld ezt a serpenyőddel, és finomabb lesz az étel!

Nyolc szuper házi trükköt mutatunk: kattintsd végig a képeket, és próbáld ki a konyhai praktikákat!

Ezt is szeretjük