Csináld magad szélcsengő a teraszra: 8 ötlet, amivel a kétbalkezesek is könnyen boldogulnak

A lágy csilingelés varázslatossá teszi a kellemes tavaszi és nyári estéket: készíts egy szép szélcsengőt!

cov
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kellemesen simogató tavaszi és nyári szellő romantikus hangulatot teremt, és még varázslatosabb lehet az atmoszféra, ha a szél egy kedves szélcsengő által dalra is fakad.

Bár a kirakodóvásárok sorai között, a lakberendezési üzletekben és dekorációkat árusító boltokban nagyon sokféle szélcsengő elérhető, sokkal nagyobb örömet okozhat egy olyan, amit magad készítesz el a teraszodra, erkélyedre - vagy épp a kertedbe. Az, hogy a te alkotásod miből készül, a fantáziádra van bízva, de adunk néhány ötletet, amiből kiindulhatsz. Érdemes olyan alkotóelemekben gondolkodnod, melyek, ha összeütődnek, csengő-bongó, kellemesen zörgő hangot képeznek. Ez lehet néhány kulcs, esetleg régi evőeszközök, konzervdobozok, ásványok, gyöngyök műanyagból vagy épp üvegből. Gondold át, inkább magasabb vagy mélyebb, esetleg nyugtatóan kopogó hangra vágysz, és aszerint válogasd az alapanyagaidat. Már csak egy kis damil kell, esetleg egy kisebb faág tartórúdként, és hamar el is készülhet saját szélcsengőd, de akár ajándékba is adhatod.

8+1 ötlet a DIY szélcsengőhöz

A következő képeken nyolc egyszerűen kivitelezhető és egy ráadás, kis segítséget igénylő inspirációt mutatunk: szívd magadba a kreativitást, és alkoss egy szép, csengő díszt magadnak!

Ezt is szeretjük