Egy kézmozdulat, amitől alacsonyabb lesz a villanyszámlád: már most megteheted!
Nem is hinnéd, mennyit spórolhatsz egy egyszerű tipp segítségével is.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár lassan véget ér a fűtésszezon - ezzel pedig jelentős mértékben csökkenhetnek azok költségei, akik azt a havonta leolvasott mérőállások alapján fizetik -, a villanyszámla annak ellenére is okozhat kellemetlen meglepetéseket, hogy az óraátállítás és az éjszakák rövidülése révén a világításra is kevesebb energiát kell fordítani.

Bár egyszerű praktikák bevetésével is nagyon sokat spórolhatsz - erről ide kattintva olvashatsz többet -, nem árt, ha odafigyelsz a háztartás olyan kiemelkedőbb fogyasztóira, mint amilyen például a hűtőszekrény lehet, vagy épp a bojler, amennyiben nem gondoskodsz karbantartásáról, illetve nem megfelelő beállítást alkalmazol.

Így állítsd be a bojlert!

A vízmelegítő, illetve bojler esetében igen fontos tényező, hogy csak akkora legyen, amekkorára feltétlenül szüksége van a családnak - egy négyfős háztartásnak például bőven elég egy 120 literes verzió -, ha azonban nem tervezel új készüléket venni, egy régi esetében is nagyobb energiamennyiséget takarítasz meg már egyetlen kézmozdulattal is, pontosabban azzal, ha a hőfokot nem állítod a szükségesnél magasabbra.

Bőven elég, ha 65 Celsius-fokra állítod a hőfokszabályozót, figyelj azonban arra, hogy a kiengedett víz hőmérséklete megfelel-e ennek, ha ugyanis nem, esedékes lehet a karbantartás.

A vízkőmentesítéssel is sokat spórolhatsz

Célszerű évente egyszer szakemberrel ellenőriztetni a berendezést, a karbantartás hiánya ugyanis amellett, hogy komolyabb problémákat is okozhat, a pénztárcádat is megterhelheti, ha ugyanis vízköves a bojler, nagyban csökkenhet a hatásfok is - már egy milliméteres vízkőréteg is 10%-kal csökkentheti azt.

Ha további tippeket olvasnál mindezzel kapcsolatban, kattints ide, és olvasd el szakértőnk jó tanácsait a témában!

Ezt is szeretjük