Szupererős házi szer, amivel eltüntetheted a makacs sminkfoltot a ruhádról
Bár a sminkfoltot nehéz kivenni, próbálkozhatsz házi praktikákkal.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nyáron, a melegben könnyebben elmaszatolódhat, és a ruhára kerülhet a smink, nem beszélve arról, hogy ez az időszak egyébként is kedvez a szennyeződéseknek, és gyakoribb mosást követel, elég csak a fokozott izzadásra vagy éppen a naptej okozta foltokra gondolni. Nem árt tehát, ha ismersz néhány hatékony folttisztító praktikát arra az esetre is, ha nincs a kezed ügyében bolti szer, vagy jobban bízol az olcsóbb házi megoldásokban.

Az alapozó- és más sminkfoltok ellen sokan előszeretettel vetik be a mosószappant vagy a sima sampont - be kell vele dörzsölni a szennyezett részt, majd a szokásos módon kimosni a ruhát -, de hatásos lehet az is, ha a friss foltot olajmentes sminklemosóval kezeled a mosás előtt.

Ez a módszer is működik, szerettünk volna azonban kipróbálni egy jól bevált és a takarítás számos területén alkalmazható házi szert is, így a szódabikarbónát vetettük be vízzel kikevert pasztaként három különféle foltra ugyanazon a ruhán. A vízálló szempillaspirál nyomait már a bedörzsölés során eltüntette, míg a korrektorfoltot és a fekete szemceruza nyomait csak elhalványította. Ez is elég volt azonban ahhoz, hogy a mosás során a foltok maradványai is eltűnjenek.

Még több hatékony folttisztító

Ha szeretnéd tudni, melyik foltot milyen házi módszerrel veheted ki, kattintsd végig a következő képeket!

Ezt is szeretjük