5 sárga tipp, hogy jókedvű legyen az otthonod

Mi az: vidám, élénkít, változtathatod vele a szoba méretét, pozitív energiával tölt fel, és jókedved lesz tőle? Hát persze, hogy a sárga!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

És valóban. A sárga szinte az egyetlen olyan szín, amely csaknem minden kívánságot képes teljesíteni, persze attól függően, hogy mihez melyik árnyalatát választod. A sárga a napfényt idézi, nem csoda hát, ha jókedvre derít. Használhatod a konyhában, a fürdőben, de akár a hálószobában is. Ne tétovázz, vedd kezedbe a hangulatod irányítását sárga tippjeinkkel!

Derítsd mosolyra az otthonod!

Azokban a helyiségekben, ahol a sárga élénkebb árnyalatai dominálnak, szinte sosem szűnik meg az élet. A sárga csacsogásra, nyüzsgésre sarkall, megnevettet, jókedvre derít, és energetizál. Miért laknál egy olyan lakásban, ahonnan mindez hiányzik? Rajta, fesd az étkező falait sárgára, tüntesd el a szürkés pasztellterítőt, a székekhez pedig válassz színes-csíkos ülőpárnákat! Vedd kezedbe a telefont, hívd át a barátnőidet, és meglátod: olyan jókedvű estétek lesz, mint még soha!

Válogass az árnyalatok között!

Bár a sárga valóban jó választás, alaposan gondold meg, melyik árnyalatát hol használod! A hálószobába például nem valók az élénk, vibráló tónusok, hiszen ott nem az energetizálás a cél, hanem a nyugodt hangulat kialakítása, mely alkalmas arra, hogy ellazítson egy fárasztó nap után. Természetesen nem arról van szó, hogy ki kell zárnod a sárgát a hálóból, csupán ez esetben bánj vele visszafogottan. A kankalinhoz hasonló árnyalatok használata például kitűnő választás, főként akkor, ha krémesebb színű felületekkel kevered: az ágy melletti falak legyenek sárgák, a másik kettőt pedig fesd tojáshéj-színűre! Az eredmény: finom, nyugodt hangulat némi napfénnyel fűszerezve.

Motiváld magad!

A sárga a legideálisabb szín az olyan helyiségekbe, ahol motivációra van szükség. A dolgozószoba esetében jobban teszed, ha kerülöd a sötétebb, mélyebb színeket, hacsak nem az a cél, hogy a munka helyett a billentyűzeten aludj. Ne fogd vissza magad, itt már jöhet a sárga minden olyan árnyalata, amely vibrál és energiával tölt fel. De ne csak a falakra gondolj! Az irattartók, a jegyzetfüzet, sőt, a függönyök is megidézhetik a napfényt. Ha pedig mindeközben barna bútorokkal van tele a dolgozó, a harmónia terén is nyert ügyed van.
Mindez igaz a konyhára is, a főzéshez ráadásul mindig jól jön egy csipetnyi napfény, no meg egy kis jókedv. Hidd el, egy vidám hangulatú sárga konyhában az étel is másképp sikerül majd!

Ha sárga, akkor csíkos

Vannak bizonyos színek, melyekhez bizonyos minták különösen jól passzolnak. Így van ez a sárgánál is, esetében pedig a csíkos a legjobb választás. Egy modern tapéta, amelyen élénksárga és vakító fehér sávok váltakoznak, igazán fel tudja dobni egy lakás hangulatát. Ráadásul nem is érzed majd egyhangúnak, főként akkor, ha málna árnyalatú és mohazöld kiegészítőket választasz mellé.

Ha kicsi, akkor sárga!

Ha kicsi a lakásod vagy sötét, a fehéren kívül semmi más nem alkalmas arra, hogy optikailag növeld a méretét, csakis a sárga. Ráadásul nemcsak napfényes hatást kölcsönöz az otthonodnak, hanem trükközhetsz is vele! Ha ugyanis a falak erősebb tónusú színt kapnak, a plafont pedig a sárga eggyel világosabb árnyalatára fested, akkor jelentősen nagyobbnak tűnik majd a lakás eredeti belmagassága. Az ablakkal szemközti falra akassz egy nagyobb tükröt, és meglátod, az otthonod tágasabb és világosabb lesz, mint valaha!

"Miért van az embernek szüksége saját otthonra? Hogy legyen tető a feje felett, hogy legyen hol aludnia és ennie, hogy minden személyes holmiját elhelyezhesse valahol. Azonban érdemes elgondolkodni azon is, hogy valóban szeretsz-e a lakásodban lakni?"
A Scolar Kiadó gondozásában tavaly megjelent könyv a szerző, Lizzie O'Prey nézőpontját és tapasztalatait közvetíti arról, hogyan is érdemes kiválasztani és felhasználni a megfelelő színeket, mintákat, anyagokat, bútorokat, és hogyan rendezhetők el a térben. A mű elsődleges célja az olvasók ösztönzése, nem pedig lakberendezési szabályok lefektetése.

Teremtsd meg álmaid otthonát!
Szerző: Lizzie O'Prey
Kiadja: Scolar Kiadó
Megjelenés éve: 2006
Ára: 2495 Ft

Itt megrendelheted! »

Ezt is szeretjük