Így tüntesd el a makacs sárfoltokat a ruhából - Házi módszerek, amivel újra tiszták lesznek

Az esős időben gyakori küzdelem a sárfoltok eltüntetése, ezen könnyítenek a következő tippek.

sárfoltok cover

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A legtöbb mosópor pocsolyában rohangáló gyerekekkel és a fehérre már csak foltokban emlékeztető ruhákkal reklámozza termékük folteltávolító képességét. Ami nem meglepő, hiszen a sárfoltok eltüntetése az egyik legnehezebb feladat. 

Így tüntesd el a makacs sárfoltokat a ruhából 

A csodát tevő mosóporok mellett léteznek hagyományos, házi módszerek is, amikkel sikeresen felveheted a harcot a foltok ellen. Nem mindegy azonban, hogy még vizes vagy már megszáradt sárfoltról van szó, más módszerek hatnak ugyanis a két esetben. A vizes sárfoltot nedves kefével érdemes letisztítani, majd vizes ronggyal átdörzsölni. A makacs, megmaradt sárfolthoz ecetes vízbe mártott rongyot használj, hogy végleg eltűnjön. 

sárfoltok cikk
Fotó: EKramar / Getty Images Hungary

Ha már rászáradt a sárfolt a ruhára, előbb egy puha kefével próbáld eltávolítani, majd öntsd rá egy kis ecetet. Dörzsöld át a ruhát, és mosd ki. Másik megoldás, ha van otthon denaturált szesz, márts bele egy rongyot, és azzal dörzsöld át a foltot. Amennyiben nemcsak sár-, hanem fűfolt is van a ruhán, használj egy félbevágott citromot az átdörzsöléshez. Hagyd fél óráig állni, majd jöhet a mosás. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

És a szőnyegről

A lelkes gyerekhad könnyen beviheti a sarat a szőnyegre is, ahonnan a száraz sárdarabokat általában fel is porszívózhatod. Ha ezek után is maradna néhány folt, töröld át denaturált szesszel, vagy nedves, mosószeres ronggyal. Végül töröld szárazra. A szőnyegre hordott friss foltot úgy is felszedheted, hogy beszórod sóval, és néhány perc után felporszívózod. A bútor kárpitjáról pedig mosogatószeres vizes szivaccsal tüntetheted el, amit akár a szőnyegen is használhatsz. 

Olvass tovább - Bor, körömlakk, ételfolt a szőnyegen: így távolítsd el a leggyakoribb szennyeződéseket

Van úgy, hogy a szőnyeg foltos lesz. Ezekkel a tisztítópraktikákkal könnyen kiszedhetők a makacs szennyeződések is.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük