Visszahoznák a régi lakástámogatást?
A választások előtt erről beszél a Fidesz
Rogán Antal szerint vissza kellene valamit hozni a régi rendszerből.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Rogán Antal, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője szerint valamilyen formában vissza kell hozni az otthonteremtési támogatási rendszert, és akkor a fiatalok is könnyebben maradnak Magyarországon.

Az elmúlt négy évben nem futotta rá

Az MTI információi szerint Rogán Antal a Hír Televízió Magyarország élőben című műsorában hétfőn legendáriumnak nevezte, hogy ma sokkal több ember dolgozik külföldön, mint például Bajnai Gordon idején.

Úgy vélte: a legtöbb segítséget egy otthonteremtési támogatási rendszer visszahozása jelentené, erre azonban nem futotta az elmúlt négy év költségvetéséből, a gazdaság teljesítményét nem tudták ehhez kellőképpen fokozni.

Vissza kellene hozni, másféle formában

Rogán Antal felidézte, hogy 2002 előtt az első Orbán-kormány idején volt kedvezményes kamatozású állami lakáshitel, szociálpolitikai támogatás, amit aztán a szocialisták eltöröltek.

Ezekből kicsit másféle formában valamit vissza kell hozni - tette hozzá, kifejtve, hogy a következő négy évben lehet forintalapú hitelezésben gondolkodni.

Végleg megszűnnének a devizahitelek

A kormánypárti politikus beszélt arról is, hogy az árfolyamgát vagy a végtörlesztés 370 ezer devizahiteles családnak nyújtott érdemi segítséget, de még több százezren vannak, akiknek megoldást kell kínálni.

Megjegyezte, a kormány végleg ki akarja vezetni a devizahiteleket 2014-ben, de ehhez meg kell várni a Kúria döntését. Szavai szerint az Alkotmánybíróság döntése megalapoz egy ezzel kapcsolatos parlamenti döntést, a Kúriának viszont részletkérdésekről kell határoznia.

Támogatások, pályázatok:

Ha a testület májusban dönt, akkor a következő parlament minél hamarabb foglalkozhat a kérdéssel - fejtette ki, kiemelve: a kormánynak van koncepciója, és meri vállalni a konfliktust a bankokkal.

Ezt is szeretjük