Ötletes háztartási találmányok, amikkel könnyebb lett a nők élete - Felére csökkentek a házimunkák
Hajdanán házimunkát elvégezni annyi teendővel járt, mint egy második munkahely. Most kiderül, mik voltak a modern háztartási gépek ősei!

mosogatógép helyett régen
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nem csoda, hogy anno szinte lehetetlen küldetésnek minősült egyszerre tökéletes háztartást és felfelé ívelő karriert is tartani. Ma már ugyan kezd múló tendenciának számítani, de régen nagyanyáink összebútoroztak a férjükkel, és a harmónia érdekében az egyik fél volt a háztartásbeli, másik pedig a kenyérkereső.

Nem nagy meglepetés persze, hogy legtöbbször a nőkre hárult a házimunkák elvégzése. De ebben is meg lehetett találni a szórakozást, főleg, hogyha tellett a büdzséből a különböző, újító konyhai eszközökre. Ha nem, akkor a házimunkák mellett gyakorlatilag semmi másra nem maradt idő.

Furcsa konyhai eszközök a régmúltból

Leszámítva a kétkezi otthoni feladatokat, mint az ablakpucolás, az edények szivaccsal való átdörzsölése és a tükröződő felületek fényesítése, a legtöbb háztartásbeli feladat idejét már régen is igyekeztek redukálni. Így bármennyire is furcsának tűnhetnek az alább látható háztartási eszközök, szívesen használták őket.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük