Ötletes háztartási találmányok, amikkel könnyebb lett a nők élete - Felére csökkentek a házimunkák

Hajdanán házimunkát elvégezni annyi teendővel járt, mint egy második munkahely. Most kiderül, mik voltak a modern háztartási gépek ősei!

mosogatógép helyett régen

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nem csoda, hogy anno szinte lehetetlen küldetésnek minősült egyszerre tökéletes háztartást és felfelé ívelő karriert is tartani. Ma már ugyan kezd múló tendenciának számítani, de régen nagyanyáink összebútoroztak a férjükkel, és a harmónia érdekében az egyik fél volt a háztartásbeli, másik pedig a kenyérkereső.

Nem nagy meglepetés persze, hogy legtöbbször a nőkre hárult a házimunkák elvégzése. De ebben is meg lehetett találni a szórakozást, főleg, hogyha tellett a büdzséből a különböző, újító konyhai eszközökre. Ha nem, akkor a házimunkák mellett gyakorlatilag semmi másra nem maradt idő.

Furcsa konyhai eszközök a régmúltból

Leszámítva a kétkezi otthoni feladatokat, mint az ablakpucolás, az edények szivaccsal való átdörzsölése és a tükröződő felületek fényesítése, a legtöbb háztartásbeli feladat idejét már régen is igyekeztek redukálni. Így bármennyire is furcsának tűnhetnek az alább látható háztartási eszközök, szívesen használták őket.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük