8 zseniális kerti bútor raklapból: nem csak jól néznek ki, de kis költségből megvannak
Raklapokból gyönyörű bútorokat lehet készíteni, a fa némi előgondozásával pedig még kültéren is sokáig használhatod őket.

raklapbútorok
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A fa raklapokat, nevükből adódóan, úgy alakították ki, hogy ergonómiájuknak köszönhetően viszonylag magas teherbírásuk legyen. Ám ezeket az egyszerű, mégis összetett szerkezeteket egészen sokoldalúan fel lehet használni.

A beltéri raklapbútorokról már sokat lehetett hallani, asztalt, ágyat, szekrényt, sőt gyakorlatilag bármilyen funkciót ellátó berendezési tárgyat készíthetsz belőlük. De akár kültéri garnitúrában is bátran gondolkodhatsz.

Raklapból készült kerti bútorok

A raklapok viszonylag olcsón beszerezhetőek különböző barkácsáruházból, áruk 2000-4000 forint között mozog. Legtöbbször ezek kezeletlen vagy csak minimálisan kezelt fából készülnek, így a kültér viszontagságaira elő kell készíteni őket. Az első lépés a csiszolás és portalanítás, ezt kövesse valamilyen ápolóolaj, ami véd a nedvesedés ellen, akár impregnálóolajat is érdemes felvinni rá, amivel a gombásodás, penészesedés előzhető meg. Ezután már kezelheted falazúrral, de lehetőleg legyen vékonyrétegű, akár valamilyen színes festéket is használhatsz. Mutatunk pár ötletet, milyen kültéri bútorok megalkotására alkalmas a raklap.

(Cikken belüli-,és ajánlóképek forrása: pinterest, borítókép forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük