Minden idők 3 legpraktikusabb bútora
Jó lenne egy asztal, de nem fér el? Kanapéról pedig álmodni sem mersz? Pedig egyes bútorokat garzonlakóknak találtak ki!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Keveseknek adatik meg, hogy elsőre 80-90 négyzetméteres lakást vásároljanak, a többség örül, ha egyáltalán ki tud szabadulni az albérletből. Márpedig egy kisebb garzonhoz könnyebb hozzájutni, mint egy hatalmas nagypolgári lakáshoz, ám berendezni annál nehezebb.

Aki volt már hasonló helyzetben, az tudja, hogy egy 30 négyzetméteres, egyszobás lakásba csoda, ha egyáltalán bármi is befér. A kreativitásra ilyenkor nagy szükség van − na meg persze néhány praktikus bútorra. Összegyűjtöttünk neked néhányat, hogy még keresned se kelljen!

Amikor mégis elfér az étkezőasztal!

A garzontulajdonosok többsége bizonyára egyszerűen csak legyintene, ha valaki győzködni próbálná afelől, hogy igenis elfér még egy étkezőasztal az otthonában. Mi meg sem próbálunk győzködni, hiszen a látvány magáért beszél: a Sandra Kragnert svéd tervező alkotta asztal nemcsak méreténél fogva alkalmas arra, hogy valamelyik minilakás kedvelt darabja legyen. Legfőbb előnye, hogy tervezőjének végre sikerült kiküszöbölnie az étkezők örök problémáját, vagyis azt, hogy az étkezőbútor méretét nem az asztal maga, hanem a hozzátartozó székek által elfoglalt hely határozza meg. A Fusion fantázianévre keresztelt bútordarab esetében ugyanis szó sincs eltérő méretekről: itt a székek támlájának formája pontosan követi asztallap vonalát, melynek köszönhetően az egész garnitúra elfér egyetlen négyzetméteren.

Hol találod?
A Fusion étkezőasztalt a négy székkel együtt bármelyik IKEA-áruházban megvásárolhatod. A bútorok bükk- és kőrisfa furnérlemez felhasználásával készültek, tisztításuk pedig lakkozott felületüknek köszönhetően gyors és egyszerű. Ráadásul áruk sem riasztó, az öt elemből álló garnitúra 59.900 forintba kerül.

Három az egyben: csiki-csuki asztalkák

Egy valamirevaló nappali nem létezhet dohányzóasztal vagy annak funkcióját betöltő bútor nélkül! A garzonlakásokban persze nehéz megoldani, hogy minden szükséges bútor jelen legyen, a dohányzóasztal pedig éppen azon darabok egyike, amiről kényszerhelyzetben talán könnyebb lemondani, mint a kanapéról vagy éppen a szekrényről. Valószínűleg ezzel a BoConcept által forgalmazott bútorok tokiói tervezői is tisztában vannak, hiszen ezt a "három az egyben" asztalt is az ő kreativitásuk szülte. A fekete pácolt tölgyasztalkák között a legnagyobb is csupán 56x56x56 cm, így akár a legminibb garzonban is elfér. Az elemeket ráadásul egymástól függetlenül, a lakás különböző részein is használhatod, de dohányzóasztallá is alakíthatod úgy, hogy csak annyira húzod ki egymás alól az egyes elemeket, mint ahogy azt a mellékelt ábra is mutatja. Praktikus, ugyanakkor látványos darab, bár ára igencsak borsos...

Hol találod?
Az egymásba tolható asztalka megvásárolható a BoConcept üzleteiben. Ára 155.700 forint, ha azonban ennél olcsóbbat keresel, akkor válaszd üvegből készült, két elemből álló társát, melynek ára 54.400 forint.
További praktikus bútorokért és a BoConcept-üzletek pontos címéért kattints ide!

Kanapét, heverőt vagy kétszemélyes ágyat? Mindegyiket egyszerre!

Mit szólnál egy olyan bútordarabhoz, amelyet használhatsz kanapéként, az esti filmhez varázsolhatsz belőle heverőt, ha pedig elfáradtál, ággyá alakíthatod? Jól hangzik, ugye? És jól is néz ki, ráadásul nem is kelt zsúfolt hatást: a Grankulla futon kanapé ugyanis néhány tömör fenyőlécből áll, melyek a maximális kényelmet biztosító, 9 cm vastag poliuretán habszivacs matraccal együtt a nyári teraszok hívogató napozóágyait idézik. A lécek szellős elrendezése nem vesz el a térérzetből, a pácolatlan, újrafesthető és lakkozható fenyő pedig lehetőséget ad arra, hogy az ágyat a lakásod stílusához legmegfelelőbben alakíthasd.

A futon kanapé kényelmes alvást biztosít két személy részére is, szétnyitva ugyanis 200 cm hosszú, és 140 cm széles ágy alakítható belőle. Ráadásul az ára is kedvező, jelenleg 27.900 forintba kerül.

Hol találod?
A Grankulla futon kanapét az IKEA áruházaiban vásárolhatod meg, ahol egyébként a kanapé egyszemélyes változata is megtalálható 16.900 forintért. A matrac a kanapétól függetlenül is megvásárolható, így lehetőséged van a 9 cm vastagságú helyett a 17 cm vastag változat mellett dönteni.
A kínálattal kapcsolatban az IKEA weboldalán tájékozódhatsz. Kattints ide!
Ezt is szeretjük