4 zseniális porszívótrükk, amit ismerni kell: alaposan megkönnyítik az ember életét

Vedd kezedbe a porszívót, és alkalmazd úgy, ahogy még soha!

Porszívópraktikák
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Volt idő, amikor a seprűn és a felmosóruhán kívül semmi másra nem számíthattak az emberek, akik meg akarták tisztítani otthonuk padlóját.

Túlzás nélkül kijelenthető, hogy a porszívó égi áldásként érkezett a háztartásokba. Bár ennek már több mint száz éve, sokan még mindig nem ismerik eléggé, milyen hálás és sokoldalú masináról van szó. A porszívó alapvető használatán túl sok mindenre képes: ismerd meg a következő négy zseniális porszívós trükköt!

Porszívópraktikák

1. Forradalmi laptoptisztító

Végy egy hegyes süteménydíszítő fejet, melynek az átmérője megfelel a porszívócső átmérőjének, és ragasztószalaggal rögzítsd őket össze. Ha van egy kis eltérés, akkor a ragasztószalaggal átmenetet képezhetsz a kettő között. Ezzel a csőrös, új szívófejjel nagyszerűen kitakaríthatod a laptop poros billentyűzetét.

2. Húzz rá zoknit

Leesett és eltűnt a fülbevalód? Elgurult, és nincs meg az elemtartó fedél csavarja? Ha valami aprót keresel, a porszívó segít: vedd le a szívófejet, és húzz a csőre egy zoknit, és kezdődhet a kutakodás! Egykettőre összeszeded a keresett dolgot, hiszen meg fog akadni a textilanyagon.

3. Ebben segít egy papírcső

Ha szeretnél egy keskeny zugban, a kanapéd környékén vagy ablakkeretrésnél porszívózni, segíthet egy papírcső: dugd a porszívócsőre, és szükség esetén rögzítsd ragasztószalaggal! Végül lapítsd meg a papír végét, mely így befér a keskenyebb helyekre is.

4. Varázsold vissza a szőnyeget!

Megesik, hogy egy dúsabb szálú, puhább szőnyegre helyezett bútordarab, szék vagy asztal lába csúnya nyomot hagy. Ez a mindennaposan mozgatott bútorok esetében vagy a szoba átrendezése után különösen zavaró jelenség.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Szerencsére egy ravasz porszívótrükk ezen is segíthet: tegyél jégkockát a bútornyomra, hagyd, hogy elolvadjon, majd alaposan porszívózd át! A nyom egy szempillantás alatt el fog tűnni.

Ügyes vállfatrükköket is mutatunk!

Van néhány vállfád? Nemcsak a szekrényben használhatod: ezeket az ötleteket imádni fogod!

8 zseniális dolog, amire egy egyszerű vállfát használhatsz: nem csak a szekrényben jön jól

Nézegess képeket!

Elolvasom

(Borítókép: Getty Images Hungary)  

Ezt is szeretjük