Teljesen átalakítja a nappali kinézetét egyetlen szőnyeg: 8 ötlet, hogyan érdemes elhelyezni

A szőnyeg sokat tud javítani vagy rontani a nappali kinézetén, teljesen megváltozhat tőle a helyiség.

GettyImages-1314488615
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Több oka is van annak, miért érdemes szőnyeget helyezni egy-egy helyiségben, legyen az a hálószoba, a konyha vagy épp a nappali. Kényelmet, meleget biztosítanak, nem beszélve arról, hogy látványos, stílusos dekorációs elemként is szolgálhatnak.

Még ezenkívül más rendeltetése is van a szőnyegnek, tagolható vele a tér, funkció szerint ki lehet vele jelölni a szoba egyes részeit. Könnyebb tisztítani, mint a faltól falig tartó padlószőnyegeket, és ha már meguntad, lecserélheted más fajtára.

A szőnyeg elhelyezése a nappaliban

A szőnyeg kiválasztásánál érdemes kalkulálni a mérettel, hogy a szoba bútordarabjai illeszkedjen rá vagy hozzá. Nagyobb helyiség esetén több szőnyeggel optikailag megbonthatod a teret, elválaszthatod a részeket. Elhelyezésnél azt is figyelembe kell venni, hogy legyen elég hely rajta közlekedni. Felsorolni is nehéz, mennyi fajta közül lehet választani, vannak a tűzött, a tűnemezelt, a velúr-, a sima szőtt, a gobelin-, a kilim, a csomózott, a hurkolt és a rongyszőnyegek. Ezeknek mind-mind más a tartóssága, a kopásállósága és a hő- és hangszigetelése, nem árt segítséget kérni hozzáértőtől az álomdarab kiválasztása előtt. Addig is képes válogatásunkban ihletet gyűjthetsz a tekintetben, hogy hová lenne érdemes elhelyezni.

(Cikken belüli és ajánlóképek forrása: Living4Media, borítókép forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük