Ezt a növényt tedd az ablakba, ha nem akarsz poloskát látni a lakásban: 3 tipp a büdös betolakodók ellen

Segíthet, ha unod a berepülő poloskákat.

bazsalikom
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az őszi poloskainvázió javában tart, és még koránt sincs vége. A lakásba jutó rovarok nemcsak azok számára okoznak kellemetlenséget, akik félnek tőlük, hanem mindenkinek.

Hiszen ugyan ártalmatlanok, mégis zavaróak, és bizony, ha megijednek, vagy rájuk lép az ember, sajnos büdösek is lehetnek a váladék miatt, amit kibocsátanak. A lakóházak leggyakoribb vendége egyébként a növényi nedvekkel táplálkozó bencepoloska, azaz mezei poloska, szürkésbarna színű, mintás hátú élőlény.

Poloska elleni növények

Ha magad is tapasztalod a poloskák zavaró jelenlétét, nagyon jó szolgálatot tehet egy szúnyogháló, mivel az nemcsak a legyeket vagy vérszívókat, hanem a poloskát is távol tartja. Amennyiben nincs hálód, segíthetnek más trükkök is, és ehhez vegyszer sem kell.

bazsalikom

Vannak növények, amelyek illatától irtózik a poloska, ezért beválhatnak az elűzésére. llyen például a fűszernövényként főzéshez hasznosítható bazsalikom. Érdemes belőlük néhány cseréppel kihelyezni a lakásban, lehetőleg az ablakpárkány belső oldalára. Ha a poloska megérzi a belőle távozó illatot, már az ablakban meggondolhatja magát, és nem szívesen vendégeskedik odabent.

A csalán illata szintén riasztó a poloska számára, de ezt a növényt természetesen nem tarthatod odabent. Jó megoldás lehet helyette a csalánillóolaj is. Ebből csepegtess pár vattapamacsra, és helyezd ki őket az ablakpárkány belső felére.

A cikk az ajánló után folytatódik

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist, médiaszemélyiség lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal? Hogyan lehet feldolgozni az életünkben felmerülő elakadásokat? Miért káros, ha mindig arra fókuszálunk, hogy mindenki szeressen bennünket? Hogyan békéljünk meg saját tökéletlenségünkkel? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Végül a fokhagyma is bejöhet, mint riasztószer, ugyanis ezt sem szívelik a betolakodók. Tegyél pár meghámozott fokhagymagerezdet egy kisebb befőttesüvegbe, majd nejlonharisnyából vágott anyagot ráfeszítve egy befőttesgumi segítségével kösd le a tetejét. Az üveget tedd az ablakba, és élvezd a poloskamentes napokat! A hagymát hetente egyszer cseréld.

Csótánycsapda házilag

Különösen a panelházakban gyakori a csótány: ezzel a házi csapdával foglyul ejthető a fürge, fényről menekülő rovar.

Így készíts csótánycsapdát házilag: foglyul ejti és nem engedi el a ronda betolakodót

Nem kell hozzá sok minden, és gyorsan elkészül a csótánycsapda.

Elolvasom
Ezt is szeretjük